Hlavní obsah

Ronaldo chyběl z taktických důvodů, vysvětlil portugalský trenér Santos

Fotbalisté Portugalska remizovali v úvodním kole "české" skupiny A2 Ligy národů 1:1 ve Španělsku a trenér Fernando Santos překvapil výběrem základní sestavy. V zahajovací jedenáctce totiž chyběl hvězdný Cristiano Ronaldo, se 115 góly historicky nejlepší reprezentační střelec. Podle kouče mistrů Evropy z roku 2016 to bylo pouze z taktických důvodů.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Cristiano Ronaldo v utkání Ligy národů ve Španělsku.

Článek

"Cristiano Ronaldo? Jindy se mě lidé pro změnu ptají, proč hraje od začátku. To je otázka za milion dolarů," citovala Santose agentura Reuters. "Usoudili jsme, že v tomhle zápase bude lepší nasadit jiné hráče," uvedl sedmašedesátiletý kouč.

Portugalci v Seville dlouho prohrávali, v 25. minutě se trefil útočník Álvaro Morata. V 62. minutě přišel na hřiště z lavičky Ronaldo a o dvacet minut později srovnal premiérovou brankou v národním týmu záložník Ricardo Horta.

"Bylo to taktické rozhodnutí. Doufali jsme, že by Cristiano mohl po poločase přijít do hry a rozhodnout zápas," prohlásil Santos. "Rozhodně to nemělo nic společného s Cristianovou formou, o tom se vůbec nebavíme," dodal na adresu pětinásobného držitele Zlatého míče.

Portugalsko v dalším utkání Ligy národů přivítá v neděli doma Švýcarsko. Ve čtvrtek zavítá rovněž do Lisabonu česká reprezentace.

Reklama

Související témata: