Hlavní obsah

Ve švýcarské nominaci na zápasy Ligy národů není žádný nováček

Trenér švýcarských fotbalistů Murat Yakin vsadil v nominaci na závěrečné zápasy Ligy národů s Českem a Španělskem na osvědčená jména. Ve čtyřiadvacetičlenném výběru nechybí kapitán Granit Xhaka ani další opory brankář Yann Sommer nebo záložník Xherdan Shaqiri. V týmu není žádný nováček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Noah Okafor se postaral o vyrovnávací branku

Článek

Švýcaři jsou ve skupině na posledním místě o bod za českým výběrem. V závěrečném hracím termínu je čeká nejprve 24. září utkání ve Španělsku a o tři dny později přivítají doma tým kouče Jaroslava Šilhavého. Nejlepší celek skupiny postoupí do Final Four, nejhorší sestoupí.

"Všichni hráči vědí, co je ve hře. Chceme se udržet v elitní skupině Ligy národů a navíc se hraje o nominaci na mistrovství světa," uvedl trenér Yakin na oficiálním webu švýcarské reprezentace. "Španělsko i Česko mají vynikající tým. Oba zápasy jsou pro nás krátce před světovým šampionátem velmi důležité," dodal osmačtyřicetiletý kouč. Výběr helvétského kříže čeká v Kataru na přelomu listopadu a prosince skupina s Brazílií, Srbskem a Kamerunem.

Yakin nepovolal do týmu na Ligu národů žádného nováčka. Na premiérový reprezentační start čeká pouze záložník Basileje Dan Ndoye, jenž už se ale před rokem v nominaci objevil. V kádru je znovu i středopolař Freiburgu Djibril Sow, který byl v červnu v pražském Edenu jediným střelcem Švýcarů při porážce 1:2 s českým výběrem. V nominaci jsou čtyři hráči z domácí soutěže.

Nominace Švýcarska na zápasy Ligy národů se Španělskem (24. září) a Českem (27. září):
Brankáři: Yvon Mvogo (Lorient/Fr.), Jonas Omlin (Montpellier/Fr.), Yann Sommer.
Obránci: Nico Elvedi (oba Mönchengladbach/Něm.), Manuel Akanji (Manchester City/Angl.), Eray Cömert (Valencie/Šp.), Kevin Mbabu (Fulham/Angl.), Ricardo Rodriguez (FC Turín/It.), Fabian Schär (Newcastle/Angl.), Silvan Widmer (Mainz/Něm.).
Záložníci: Michel Aebischer (Boloňa/It.), Fabian Frei, Dan Ndoye (oba Basilej), Remo Freuler (Nottingham/Angl.), Xherdan Shaqiri (Chicago/USA), Djibril Sow (Frankfurt/Něm.), Renato Steffen (Lugano), Ruben Vargas (Augsburg/Něm.), Granit Xhaka (Arsenal/Angl.), Denis Zakaria (Chelsea/Angl.).
Útočníci: Breel Embolo (Monako/Fr.), Noah Okafor (Salcburk/Rak.), Haris Seferovic (Galatasaray/Tur.), Cedric Itten (Young Boys Bern).

Reklama