Hlavní obsah

Hořký rozchod. Messi skončí v PSG, klub s ním neprodlouží smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lionel Messi po letošní sezoně opustí klub Paris St. Germain, kde mu vyprší kontrakt. Vedení klubu, které argentinskou hvězdu v úterý suspendovalo na dva týdny kvůli neschválené cestě do Saúdské Arábie, podle deníku L'Équipe nechystá uplatnění opce a prodloužení smlouvy o další rok. Podle spekulací by mohl mistr světa z loňského roku zamířit zpět do Barcelony, v cestě ale stojí finanční záležitosti.

Messi po sezoně skončí v PSGVideo: sntv

 
Článek

Messi naštval vedení klubu svým odjezdem do Rijádu po nedělní prohře s Lorientem (1:3) a absencí na tréninku zkraje týdne. Argentinská hvězda odcestovala do Saúdské Arábie s rodinou, aby si splnila povinnosti ambasadora turistického ruchu, a PSG reagovalo suspendací na dva týdny, po které Messi nesmí ani trénovat a má zastavený plat.

Sedminásobný držitel Zlatého míče oblékal dres pařížského velkoklubu v uplynulých dvou sezonách a ještě během loňského mistrovství světa v Kataru jeho zástupci jednali s vedením o prodloužení smlouvy. Pozici argentinského idolu ale výrazně oslabilo vyřazení PSG z Ligy mistrů už v osmifinálovém souboji s Bayernem a výlet do Saúdské Arábie byl symbolickou poslední kapkou.

Podle deníku L'Équipe Messi termín cesty do Rijádu dvakrát změnil s ohledem na fotbalový program a i nyní požádal vedení o svolení k cestě. Jeho žádost ale byla s ohledem na slabé výsledky zamítnuta, 35letý špílmachr ale přesto odjel. Klub poté svou ostrou reakci vysvětlil jako vzkaz pro všechny klubové hvězdy, jejichž manýry nehodlá tolerovat.

Messi za PSG odehrál 71 zápasů, v nichž zaznamenal 31 gólů a 34 gólových přihrávek. V loňském roce pomohl Pařížanům k mistrovskému titulu. Po suspendaci by se na trávníku mohl představit ještě ve třech závěrečných ligových kolech.

Jako logický se nyní jeví návrat Messiho do Barcelony, v jejímž dresu se stal klubovou ikonou. Už před dvěma lety se ale jeho společná cesta s katalánským velkoklubem rozdělila kvůli omezeným finančním možnostem diktovaných rozpočtovým stropem. A stejný problém vyvstává i nyní. Podle expertů je přesto nejpravděpodobnější setrvání argentinské hvězdy v Evropě, přestože se již vynořily spekulace na možný přestup do Saúdské Arábie či zámořské MLS.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články