Hlavní obsah

Ťafka pro Messiho! Kvůli cestě do Arábie si dva týdny nekopne

Aktualizováno

Hvězdné manýry? Zapomeňte! Vedení Paris St. Germain na dva týdny suspendovalo Lionela Messiho za nepovolenou cestu do Saúdské Arábie. Hvězdný argentinský fotbalista nesmí ani trénovat a nebude pobírat ani plat. Informují o tom deník L'Équipe a rozhlasová stanice RMC.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi má starosti, pro část fanoušků PSG se stal terčem zloby. A navíc přišla suspendace od klubu.

Článek

Podle francouzských médií jde o projev nové politiky pařížského klubu. Prezident PSG Násir Al-Chelajfí své gesto obhajuje tvrzením, že žádný z hráčů nestojí výš než organizace.

Messi plní pro Saúdskou Arábii roli ambasadora cestovního ruchu a do země přijel "na otočku" s manželkou a dětmi. A Saúdové se pochopitelně jeho návštěvou pochlubili na sociálních sítích.

Jenže majitelé PSG pro jeho cestu, ke které došlo bezprostředně po nedělním propadáku s Lorientem (1:3), neměli žádné pochopení. Zvlášť poté, co argentinský špílmachr nedorazil v úterý na trénink, a vedení klubu s ním zahájilo disciplinární řízení. O délce suspendace se oficiálně klub nezmínil. "Nemůže trénovat, nemůže hrát a po dobu řízení nedostane plat," uvedl zdroj L'Équipe. Pětatřicetiletý špílmachr by měl přijít o ligové zápasy s Troyes a Ajacciem.

Vztah Messiho a pařížského klubu tak dostal další trhlinu. Již několik týdnů se spekuluje, že by se kapitán úřadujících mistrů světa, jemuž letos končí ve Francii smlouva, měl vrátit do Barcelony. PSG sice vede tabulku a míří za obhajobou titulu v lize, z domácího poháru i Ligy mistrů však vypadl již v osmifinále.

Reklama