Hlavní obsah

Saúdové se chystají ulovit Messiho. Údajně nabízejí téměř dvojnásobek Ronaldova platu

V horskou dráhu se proměnilo působení hvězdného Lionela Messiho v dresu francouzského PSG. Argentinec se chystá v hlavním městě Francie po sezoně skončit a stane se tak volným hráčem. Zájem o jeho služby by přitom mohla využít saúdskoarabská vláda, která údajně již chystá nabídku za pětatřicetiletého Argentince, který by si ve státě na Blízkém východu dokonce mohl téměř vydělat dvojnásobek, než jeho věčný rival Cristiano Ronaldo.

Foto: PSGtalk

Lionel Messi zřejmě po sezoně skončí v PSG.

Článek

Podle serveru Telegraph Sport připravuje saúdskoarabská vláda nejlukrativnější platovou dohodu v historii fotbalu. Messi by si za působení na Blízkém východě údajně mohl přijít až na 320 milionů liber ročně (přibližně 8,5 miliard korun), což by o téměř dvojnásobek překonalo plat Cristiana Ronalda, který před letošní sezonou zamířil do an-Nasru, kde podepsal smlouvu do roku 2025 s ročním přímem 165 milionů liber (přibližně 4,5 miliard korun).

Zájem ze Saúdské Arábie opět vzrostl poté, co se v posledních dnech provalily Messiho neshody s vedením francouzského PSG, jeho současným zaměstnavatelem. Argentinec totiž místo tréninku vycestoval do Saúdské Arábie, za což si od celku z hlavního města Francie „vysloužil" dvoutýdenní suspendaci, zákaz trénování s týmem a zastavení platu. A zřejmě to byla poslední kapka pro obě strany.

PSG podle serveru L'Équipe upustilo od zájmu prodloužit s Messim smlouvu. Hvězdný Argentinec by se tak po sezoně měl stát volným hráčem a rozhodně by o zájemce neměl mít nouzi. Této příležitosti se aktuálně snaží využít i již zmíněná saúdskoarabská vláda, přičemž se nejčastěji mluví o zájmu al-Hilálu.

Skutečnosti o případném přestupu nahrává i fakt, že Messi plní v Saúdské Arábii funkci velvyslance cestovního ruchu a znovu by mohl soupeřit s jeho věčným rivalem. Tamním tradicím se rychle přizpůsobila i Messiho manželka Antonella, jenž se během nedávného výletu nechala vyfotit s tradiční ozdobnou pokrývkou hlavu, kterou historicky nosily ženy ze saúdskoarabské oblasti Najd.

Rozhodně se ale nebude jednat o jediného zájemce o služby sedminásobného držitele Zlatého míče. Zejména španělské servery v posledních dnech důkladně monitorují případný Messiho návrat do Barcelony. „Uděláme vše pro to, abychom ho přivedli zpět," zní ze zprávy od jednoho z funkcionářů klubu. Tajemstvím není ani chtíč amerického Interu Miami.

Letní přestupové období tak láká na další ostře sledovanou ságu. Kdo nakonec vyhraje boj o hvězdného Argentince?

Reklama