Hlavní obsah

Katastrofa, bědují Slováci. Jejich největší hvězda může přijít o EURO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes vítězství nejásal. Milan Škriniar se v dresu PSG podílel na zisku francouzského Superpoháru, jeho tým vyhrál nad Toulouse 2:0, ale kapitán slovenské reprezentace neměl na nějaké výbuchy radosti ani pomyšlení. Střetnutí nedohrál kvůli zranění kotníku, vyhlídky jsou pro něj všelijaké. Nepříjemná situace… „Špatná zpráva pro PSG, katastrofa pro Slovensko,“ píše web pravda.sk

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Milan Škriniar (vzadu vpravo) na snímku se spoluhráči.

Článek

Oba góly padly v první půli. Tu druhou už slovenský hvězdný bek nedohrál. Jeho zranění si podle trenéra Luise Enriqueho vyžádá několikazápasovou pauzu. Jiné zdroje jsou mnohem pesimističtější a hovoří o operaci.

„Není to lehké zranění, počkáme, co ukážou testy. Jsem si však jistý, že v nejbližších zápasech bude mimo hru,“ vyjádřil se nejprve Enrique ke slovenskému obránci.

Skeptičtější pohled nabídl RMC Sport, podle kterého si zranění Slovákova levého kotníku může vyžádat několikaměsíční absenci. Vyloučena prý není ani operace, která by pro největší hvězdu slovenské reprezentace znamenala konec sezóny a absenci na evropském šampionátu v Německu. Další bližší informace zatím nejsou.

Debut v dresu PSG po problému slovenské hvězdy absolvoval pouhé tři dny po přestupu ze Sao Paola 20letý brazilský obránce Lucas Beraldo, který právě zraněného Škriniara vystřídal.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a postupujícím týmem z březnového play off.

Reklama