Hlavní obsah

Liverpool vítězí, ale Díaz má myšlenky jinde. Jeho unesený otec zůstává nezvěstný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho Liverpool ve středu vyhrál 2:1 v Bournemouthu a postoupil do čtvrtfinále Ligového poháru, jenže Luis Díaz teď fotbal neřeší. Kolumbijský křídelník už ve dvou zápasech po sobě chyběl v nominaci, protože mu doma unesli rodiče. Matku se povedlo zachránit, otec zůstává nezvěstný.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Luis Díaz s Liverpoolem zažíval úspěšný fotbalový podzim, ovšem teď má úplně jiné myšlenky.

Článek

„Cítím bolest hluboko v duši. Je to nespravedlnost, že syn místní rodiny musí takhle trpět,“ řekla pro televizní stanici Caracol news Alis Amayová z města Barrancas.

Luis Díaz, jeden z tamních nejslavnějších rodáků, zažívá smutné dny. Jeho rodiče minulý týden unesli z benzinové pumpy ozbrojení muži na motorkách. Matka už je volná: únosci ji nechali v autě, když se k nim blížila policie. Zato o otci se pořád nic neví.

„Je naší vroucí nadějí, že se celá záležitost vyřeší bezpečně a při nejbližší možné příležitosti,“ vzkázal Liverpool v klubovém prohlášení. Díaz hrál od začátku sezony pravidelně a stihl tři góly, ovšem teď ho fotbal zajímá ze všeho nejmíň. Lucho, jak se mu přezdívá, by měl být s rodinou doma v Kolumbii.

Pro ilustraci: Díazovo rodné Barrancas leží v severním cípu země nedaleko hranice s Venezuelou. Na obou stranách působí gerilové skupiny a ozbrojené gangy, které pašují, vydírají a obchodují s lidmi. A taky je tam hustá džungle, která ztěžuje pátrání. Kolumbijský prezident Gustavo Petro nasadil armádu, ale na happy end zatím nedošlo.

V Barrancas se zkraje týdne uskutečnil pochod několika stovek lidí za propuštění Díaze seniora. Měli na sobě trika s jeho fotkou a v rukách drželi svíčky a nafukovací balonky. Přišla i Díazova matka.

Zkoušeného kolumbijského reprezentanta na dálku podpořil i šéf světového fotbalu Gianni Infantino: „Jménem FIFA a globální fotbalové komunity bych rád vyjádřil naši podporu a modlitby Luisi Díazovi, jeho rodině a jeho přátelům v těchto těžkých časech.“

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.