Hlavní obsah

Lvíčata vyrazí na šampionát bez jedničky v brance

Aktualizováno

Horší varianta se naplnila. Lvíčata přicházejí o svou jedničku mezi tyčemi. Brankář Matěj Kovář se nezúčastní letošního mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let, které na přelomu června a července hostí Rumunsko s Gruzií. Mistra ligy se Spartou nahradí Jakub Markovič z Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Matěj Kovář po finále MOL Cupu.

Článek

Špatná zpráva. Matěj Kovář, který v letošní sezoně hostoval z Manchesteru United v pražské Spartě a vychytal jí první ligový titul po devíti letech, vypadl z nominace ze zdravotních důvodů.

Trenér Jan Suchopárek věděl, že citelná ztráta hrozí. "Matěj patří do balíčku hráčů, kteří měli ke konci ligy určité zdravotní potíže. Jsme se všemi v kontaktu, děláme maximum, aby byli připraveni na kemp i závěrečný turnaj. Ale pokud obdržíme omluvenku, budeme muset povolat náhradníky," avizoval kouč na pondělní tiskové konferenci.

Černý scénář se v případě jedné z klíčových postav týmu naplnil. Kováře v týmu nahradí Jakub Markovič z Pardubic.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

Markovič v Pardubicích hostoval ze Slavie. V závěru sezony zastoupil zraněnou jedničku Florina Nitu a přispěl k udržení Východočechů v nejvyšší soutěži. Ve dvojzápasové baráži proti druholigové Příbrami neinkasoval. Vedle Markoviče jsou ve výběru pro EURO ještě gólmani Vítězslav Jaroš, jenž v minulé sezoně z Liverpoolu hostoval ve Stockportu ze čtvrté anglické ligy, a Antonín Kinský. Hostoval ve druholigovém Vyškově ze Slavie.

Český tým má v základní skupině Anglii (22. června od 18:00), Německo (25. června od 18:00) a Izrael (28. června od 18:00). První dva zápasy odehraje české mužstvo v Batumi, třetí zápas v Kutaisi.

Reklama

Související témata: