Hlavní obsah

FOTBAL MS ON-LINE: Brazílie vs. Ghana

DORTMUND

Na svém prvním mistrovství světa ghanští fotbalisté dokázali už dost. Postoupili ze základní skupiny, také na úkor České republiky, ale jen s účastí ve vyřazovacích bojích se poslední zástupce afrického kontinentu na světovém šampionátu spokojit nechce. V osmifinále však na "Černé hvězdy", jak se ghanské reprezentaci přezdívá, čeká zřejmě nejtěžší možná zkouška.

Článek

Souboj s obhájci titulu a pětinásobnými mistry světa z Brazílie, kteří na světových šampionátech vyhráli už deset zápasů za sebou.

Přestože jsou "Kanárci" dál považováni za hlavní favority, zůstávají před úterním duelem s Ghanou na pozoru. "Bude to velmi nebezpečný zápas. Musíme být hodně opatrní," varoval záložník Juninho, který si výkonem a vstřeleným gólem v utkání proti Japonsku řekl o místo v základní sestavě pro osmifinálový zápas.

Také brazilský kouč Carlos Alberto Parreira, jehož tým byl po úvodních dvou matných představeních proti Chorvatsku a Austrálii pod palbou kritiky, si je vědom možného nebezpečí. "Ghana mi připomíná nabitý kanón. Je to krásné překvapení turnaje, postup si určitě zasloužila," uvedl Parreira, který v šedesátých letech právě v Ghaně načínal trenérskou kariéru.

Ghaňané ale víru v možný úspěch neztratili. Nemohou sice počítat s Essienem, ale trest za žluté karty si už odseděli další důležití hráči -záložník Muntari s útočníkem Gyanem, jejichž branky rozhodly utkání s Českou republikou.

"Brazilci proti nám budou trpět. Stejně jako všichni n soupeři," uvedl odhodlaně trenér Ghany Ratomir Dujkovič, jehož tým se na mistrovství vytasil s důraznou a zdravě agresivní hrou. Srbský trenér v ghanských službách už před mistrovstvím sebevědomě vyhlásil, že cílem jeho týmu je postup do semifinále. "Ano, Brazilci mají skvělé individuality, ale týmově už nehrají tak dobře jako dříve. Na druhou stranu si dobře uvědomuji, že zastavit Brazilce bude velmi těžké," dodal Dujkovič.

Zápas mezi začíná v Dortmundu v úterý v 17:00. Hlavním rozhodčím je Slovák Luboš Michel, asistenty budou jeho krajané Martin Balko a Roman Slyško.

Reklama

Související témata: