Hlavní obsah

Fotbalový obránce Kowalczyk si proti Česku nezahraje

CHORZÓW

Leo Beenhakker má starosti. Z původní nominace na kvalifikační zápasy s Českem v Chorzówě a se Slovenskem v Bratislavě mu vypadlo už pět zraněných. Nejbolestivější je poslední ztráta Marcina Kowalczyka, obránce Dynama Moskva.

Článek

Nizozemský kouč v polských službách s Kowalczykem počítal do základní sestavy stejně jako v předešlých zápasech se Slovinskem a v San Marinu. Už dříve z nominace vypadl jiný hráč, který měl místo v základní jedenáctce, Lukasz Piszczek z Herthy Berlin. A s ním rovněž zraněni Majewski a Polczak. Za ně trenér povolal náhradníky Jodlowce, Gargulu a Lobodzinského.

Aby nebylo trablů málo, zranil se i poznaňský záložník Bandrowski a jeho místo mezi nominovanými nově zaujal Pazdan z Górniku Zabrze. „Za Kowalczyka náhradníka nepovolám,“ oznámil Beenhakker na tiskové konferenci ve Wronkách, kde se polští reprezentanti sešli v pondělí.

Bílo-červení měli včera ve Wronkách dva tréninky. Dopolední absolvovalo jen dvanáct fotbalistů vesměs ze zahraničních klubů, kteří v nich hrají málo, anebo vůbec ne. V šest večer už byli na povel Beenhakkera na trávníku všichni.

Otazník visí nad postem brankáře

První tisková konference před dvěma nejbližšími kvalifikačními zápasy byla hledáním odpovědi kterého z brankářů nizozemský odborník proti Čechům postaví. Jeden z obvykle nejlépe informovaných polských žurnalistů Robert Bloňski míní na internetových stránkách Gazety Wyborcze, že Beenhakker dá přednost Fabiaňskému před Borucem.

„Boruc v Celtiku chytá, počínal si skvěle v minulé kvalifikaci na EURO v Rakousku, ale spolu s Dudkou a Majewským se opil po přátelském srpnovém utkání s Ukrajinou ve Lvově. To je velké minus,“ píše Bloňski a připomíná, že Beenhakker sice všem třem hříšníkům už odpustil tím, že je znovu nominoval, leč problém je ještě jeden. Boruc ještě nechytal za nově složenou obranou národního mužstva, v níž po Euro zůstal jen Žewlakow.

Fabiaňski je 23letý talent, sice jen náhradník v Arsenalu, zato v posledních zápasech reprezentace byl oporou a v San Marinu ve 2. minutě chytil penaltu. „Z vyjádření trenéra brankářů Andrzeje Dawidziuka mám pocit, že Beenhakker dá v sobotu přednost Fabiaňskému,“ soudí Bloňski ve své korespondenci z Wronek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.