Hlavní obsah

Jste bez šance, vzkazují Čechům Slovinci, kteří si jedou do Bratislavy pro tři body

PRAHA

Do poslední kapky krve se chystají slovinští fotbaloví reprezentanti bojovat o vítězství na Slovensku, které by je přiblížilo k účasti na světovém šampionátu příští rok v Africe. Že mají šanci odvézt si z Bratislavy tři body, což by český tým ze hry úplně vyřadilo, jsou Slovinci více než přesvědčeni. "Tipuju naše vítězství na Slovensku v poměru 1:0," dokladuje seběvědomí Slovinců obránce Boštjan Cesar.

Článek

Co se týče baráže, mají Slovinci zatím vše ve svých rukou. Chtějí-li ale na mistrovství světa postoupit z prvního místa, musí v Bratislavě i následně v San Marinu vyhrát a k tomu se spoléhat, že Slováci padnou i ve středu v Polsku. Takové kalkulace si ale vůbec nepřipouští česká výprava, která naopak musí v obou závěrečných duelech vyhrát a věřit právě Slovákům, že v sobotu Slovincům na Tehelném poli nepodlehnou.

A v to právě hlavní konkurent českého národního týmu doufá. „Všichni víme, co pro nás tento zápas znamená. Celé Slovinsko stojí za námi a to je krásný pocit. Až dosud jsme všichni tvrdě makali a zůstali ve hře o první místo. Naším cílem je vítězství a pro něj uděláme maximum,“ nechal se na webu nogomania.com slyšet slovinský reprezentant Boštjan Cesar, jenž se již vyléčil ze zranění, které před nedávnem utrpěl v přípravném zápase proti Anglii.

Do poslední kapky krve

Slovinský zadák si ani nepřipouští fakt, že by se na bratislavském Tehelném poli měla projevit skutečnost, že se jeho týmu na hostujících hřištích nedaří tak, jako před vlastními publikem. „Jsme profesionálové, a proto tyto spekulace neřešíme. Nevidím důvod, proč bychom se měli dívat do minulosti a pořád se tím zabývat,“ řekl Cesar, jenž si troufnul tipnout sobotní výsledek mezi Slováky a jeho celkem. „Lehké to není, ale řekněme 1:0 pro Slovinsko,“ dodal.

Cesarův reprezentační spoluhráč Mišo Brečko, jenž na klubové úrovni hájí barvy bundesligového Kolína nad Rýnem, se netají tím, že by pro něj byl postup na světový šampionát splněním snu. „Vím o co jde. Slováci si mohou poprvé v historii vybojovat postup na světový šampionát, ale my na trávníku necháme všechno. Budeme bojovat do poslední kapky krve,“ zapřísáhl se Brečko.

Reklama

Související témata: