Hlavní obsah

Podle Weisse hrají Slováci lépe pod tlakem, proto věří v Polsku v úspěch

PRAHA

V důležitém sobotním duelu kvalifikace o postup na MS 2010 to Slováci proti Slovincům sice neukázali, kouč našich východních sousedů Vladimír Weiss starší však přesto tvrdí, že se jeho svěřencům hraje lépe pod tlakem. Slovensko nyní směřuje své pohledy do Polska, odkud je ve středu posune na šampionát do Afriky s největší pravděpodobností jen výhra. „Poláci mají novou krev,“ uvědomuje si Weiss.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slovenští fotbalisté děkují divákům po zápase.

Článek

Slováci už mohli být na šampionátu. Právě psychika však sehrála v sobotním utkání na Tehelném poli svou roli, a když svěřenci kouče Weisse podlehli Slovinsku 0:2, musejí teď veškerou snahu vložit do středečního duelu v Chorzowě. Odtamtud Slováky na mistrovství světa do Jihoafrické republiky posune s jistotou jakákoliv výhra. Při očekávaném vítězství Slovinců v San Marinu by Slovákům ani remíza totiž nestačila.

Trenér Weiss navíc musel řešit zapeklitou situaci s vykartovanými hráči, jelikož se v duelu proti Slovincům pro poslední kvalifikační zápas vyřadili obránci Martin Škrtel, Radoslav Zabavník a Ján Ďurica. Proto kouč Slováků dodatečně nominoval Lubomíra Michalíka z Leedsu United. „Povolal jsem Lubomíra, protože máme známé problémy v obraně. Soupeř má vysoké, fyzicky disponované hráče, a on by tak mohl být dobrou alternativou,“ nechal se na serveru čas.sk slyšet trenér Weiss.

Tlak Slovákům údajně vyhovuje

„Poláci mají novou krev, nové mužstvo. Skládají si tým na nadcházející evropský šampionát, na což mají dva a půl roku. V tom mají výhodu, mohou hrát v domácím prostředí bez psychického tlaku. Nám ale naopak vyhovuje, když hrajeme pod tlakem, hrajeme tak lépe,“ nechal se slyšet Weiss.

Vzhledem k absenci obránců ze základní jedenáctky se tak na trávník patrně dostane ex-sparťan Martin Petráš. „K fotbalu vykartování patří. I před rokem nám chyběl Škrtel a vyhráli jsme. Budeme se ho snažit znovu nahradit. Kvůli kartám nám budou chybět čtyři hráči, ale my jich tady máme pětadvacet. V dnešním fotbale je navíc každý nahraditelný, některý méně, některý holt více. Každý, kdo místo nich nastoupí, se bude snažit odevzdat maximum a dát do toho srdce,“ poznamenal zadák druholigové italské Ceseny.

Slováci si jsou vědomi, že se v polském národním týmu událo v posledních týdnech velké množství změn i v hráčském kádru. „Jsou to všechno kvalitní hráči. Od neděle se na ně připravujeme. Teď musíme dát hlavy nahoru a v Polsku vyhrát. Slovinsko už je za námi. Domácím sice ve středu o nic nepůjde, ale to nic neznamená, protože budou hrát o své místo v reprezentaci,“ řekl brankář Slováků Ján Mucha, který na klubové úrovni hájí barvy Legie Varšavy, a zná tak polské prostředí velmi dobře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články