Hlavní obsah

Polský kouč Beenhakker: V hlavách máme pouze zápas s Českem

Polská reprezentace se plně soustředí na přípravu na sobotní kvalifikační utkání o mistrovství světa proti českým fotbalistům. Nizozemský trenér polského týmu Leo Beenhakker to řekl deníku Gazeta Wyborcza. Mezinárodní fotbalová federace FIFA ve sporu o odvolané vedení národního svazu přitom pohrozila suspendací národního mužstva a kontumací kvalifikačních zápasů s Českem a Slovenskem. Země také může přijít o spolupořadatelství mistrovství Evropy v roce 2012.

Článek

"Nemáme vliv na to, co se děje na trase FIFA-ministr sportu-PZPN (Polský fotbalový svaz), proto se soustředíme výlučně na přípravu před kvalifikačními zápasy," uvedl Beenhakker. "Nikdo neví, zda se zápas skutečně v sobotu odehraje. Ale dokud nám někdo neoznámí, že je něco jinak, vše probíhá jako obvykle," dodal trenér.

Povinností polské reprezentace je podle Beenhakkera odehrát v Chorzówě dobrý zápas a získat tři body. Kouč zatím nemá jasno, kdo bude stát v brance, může to být Lukasz Fabiański nebo Artur Boruc. "Oba mají pět dní, aby mě přesvědčili. Rozhodnutí padne v pátek," uvedl Beenhakker. Doplnil, že oba chytají v poslední době výborně, proto to bude těžké rozhodování.

Šance na dobrý výsledek jsou podle Beenhakkera velké, a to mimo jiné proto, že je podzim. Právě na podzim prý polští fotbalisté vydávají nejlepší výkony. "Nevím, proč to tak je, ale praxe to potvrdila. Proto jsme vyjednávali, abychom nejtěžší zápasy hráli v termínu, který nám vyhovuje. A to se povedlo, s nejtěžšími soupeři v naší skupině hrajeme v říjnu. Samozřejmě to nám nedává záruku, že vyhrajeme," řekl kouč. Po sobotním utkání s českým týmem čeká Poláky ve středu 15. října zápas v Bratislavě.

Polsku dnes v poledne vyprší ultimátum, které jí dala FIFA ve sporu o odvolané vedení národního svazu. Podle posledních zpráv dospějí znesvářené strany ke kompromisu.

Reklama

Související témata: