Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Argentinu. Kanonýr Palacio vyléčil zraněný kotník

Belo Horizonte

Fotbalisté Argentiny mohou v sobotním zápase proti outsiderovi z Íránu počítat s útočníkem Rodrigem Palaciem. Kanonýr Interu Milán si v přípravě s Trinidadem a Togagem vymkl kotník a nemohl hrát první duel na MS s Bosnou a Hercegovinou. Do druhého duelu už by dvaatřicetiletý forvard mohl naskočit v základní sestavě.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinští útočníci Rodrigo Palacio (vpravo) a Lionel Messi.

Článek

Palacio je dynamickým typem útočníka, silný v osobních soubojích a nesmírně hbitý. Zakončit dokáže hlavou i oběma nohama a je přesně tím hráčem, který Albiceleste v úvodním zápase proti Bosně (2:1) scházel.

„Jsem velmi šťastný, že se kotník zlepšil. Už trénuji naplno a od středy budu intenzitu ještě zvyšovat. Pak se uvidí, jakou zátěž snesu," uvedl někdejší kanonýr argentinského celku Boca Juniors, který však posledních pět sezón střílí góly na Apeninském poloostrově.

Sabella na dvaatřicetiletého Palacia v posledních zápasech kvalifikace a přípravy na MS hodně spoléhal. Argentina se v sobotním utkání s Íránem nejspíš vrátí k osvědčenému modelu 4-3-3 a na hrotu útoku by tentokrát měli hrát Agüero, Messi a nejspíš právě Palacio. Do záložní formace se vedle Javiera Mascherana s Ángelem di Maríou vrátí Fernando Gago.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články