Hlavní obsah

Zapomeňte na Rooneyho. Anglii má znovu spasit jednatřicetiletý nováček Lambert

Kyjev

Pohádka jménem Rickie Lambert pokračuje. Útočník Southamptonu bude opět v základní sestavě Anglie v kvalifikačním duelu. Tentokrát na výběr trenéra Roye Hodgsona čeká Ukrajina, která za Albionem zaostává o jediný bod. „Rickie zažívá neskutečný příběh. V jednatřiceti letech debutoval za národní tým a v každém zápase skóroval. Proto bude hrát i teď,“ uvedl Hodgson pro britskou televizi Sky.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický útočník Rickie Lambert skóruje v kvalifikačním utkání proti Moldávii.

Článek

Lambert si odbyl premiéru za národní mužstvo teprve 14. srpna, kdy Angličané přivítali v přátelském utkání Skotsko. Albion nakonec zvítězil těsně 3:2 a vítěznou branku si připsal právě Lambert, jenž byl na trávníku sotva tři minuty.

Na svůj gól navázal i v dalším duelu, tentokrát už v kvalifikačním. Anglie hostila Moldávii, kterou rozdrtila 4:0 a Lambert si kromě branky připočítal i dvě asistence na zásazích ofenzivního záložníka Manchesteru United Dannyho Welbecka. A při zranění Wayna Rooneyho dostane Lambert šanci i ve středu.

„Musím přiznat, že jsem ho podcenil. Jedná se o velice důrazného středního útočníka, který je i velmi zkušený. Mentálně je na tom také velice dobře," vysekl Lambertovi poklonu Hodgson. „Navíc v každém střetnutí se zapsal do střelecké listiny. V jednatřiceti letech zažívá neskutečný příběh," dodal reprezentační kouč.

Na Ukrajině chceme uspět, tvrdí Hodgson

„Samozřejmě, že jsme pod tlakem. Kvalifikace se blíží do finiše a každý gól je důležitý. Na Ukrajinu jedeme jednoznačně vyhrát," konstatoval Hodgson.

Angličané mají ze skupiny H nejblíže na Mistrovství světa, které se uskuteční příští rok v Brazílii. Ze sedmi zápasů vybojovali 15 bodů. Stejný bodový zisk mají na svém kontě i fotbalisté Černé Hory. Ti ovšem odehráli o jedno utkání víc. Třetí je právě Ukrajina, jež na vedoucí tandem ztrácí pouze bod.

Start výkopu je naplánován ve 20:45 SEČ na Olympijském stadiónu v Kyjevě.

Pravděpodobná sestava Albionu: Hart - Cole, Cahill, Jagielka, Walker - Wilshere, Gerrard, Lampard - Milner (Townsend), Lambert, Walcott.

Reklama

Související témata: