Hlavní obsah

Zuří válka o Ronalda

Madeira

Září na fotbalovém mistrovství světa v Rusku, Portugalec Cristiano Ronaldo je zatím jeho největší hvězdou. A fanoušci jsou ve varu. V rodišti známého fotbalisty - na Madeiře - se dokonce o Ronalda vede válka. Na tamním letišti totiž byla nahrazena busta hvězdného hráče novou sochou, jenže fanoušci se s tím nechtějí smířit.

Kontroverzní bustu Ronalda na letišti na Madeiře na přání rodiny vyměniliVideo: Reuters

 
Článek

Hvězda Realu Madrid je portugalskou modlou a Madeira je pořádně hrdá na svého rodáka. I proto byla loni odhalena na tamním letišti Ronaldova busta. A okamžitě se stala celosvětovým hitem, protože se dílo známému fotbalistovi příliš nepodobalo… Obrázky busty obletěly svět a turisté si v Portugalsku často nenechali ujít možnost podívat se na originál.

Teď ale mají smůlu, protože na letišti bylo instalováno nové a zdařilejší dílo. Mluvčí letiště, které nese jméno hvězdného fotbalisty, potvrdila informaci, že k výměně díla došlo zrovna v den, kdy Ronaldo na MS nastřílel Španělsku hattrick. A na Madeiře se strhl poprask. Obyvatelé v on-line petici ale požadují okamžité navrácení staré busty s tím, že jde o nepřijatelný krok, protože ostrov ztrácí jednu ze svých největších atrakcí.

Reklama

Související témata: