Hlavní obsah

Argentina hraje na hraně brutality, míní před finále MS Poborský. Pozor na nosiče vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Francie a Argentiny si to v neděli rozdají na mistrovství světa o titul. Experti v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz před finále rozebrali trumfy obou finalistů, stejně jako to, co čekají od duelu dvou fotbalových velmocí. „Kvalita obou týmů je obrovská. Francie má vepředu špičkovou čtyřku, Argentina také hraje ofenzivně, mohl by to být dobrý fotbal," věří Karel Poborský, vicemistr Evropy z roku 1996. „Pro mě bylo předčasným finále utkání Francie s Anglií. Doufejme, že finále tenhle zápas předčí," přeje si Jiří Lizec, redaktor Sport.cz a Práva před nedělním duelem.

Experti Karel Poborský a Jiří Lizec diskutují před finále fotbalového MS v pořadu Přmák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Poborský by si dovedl představit, že mohla do boje o titul postoupit například Brazílie, ale diskutovat o tom mu přijde zbytečné. „Pavouk byl jasně daný, takhle to je. Souhlasím, že duel Francie s Anglií byl na mistrovství zatím nejlepší" hlásí bývalý reprezentant.

Ve finále budou ostře sledované největší hvězdy: na straně Argentiny Lionel Messi, u Francie pak Kilian Mbappé. Kdo další by mohl bitvu o titul rozhodnout? „U Francie je to podle mě Griezmann. Ten se prezentuje v jiné roli. Je nosičem vody, který brání. V semifinále klidně hasil akci za stopery a pak na druhé straně přihrál na gól. Vymýšlí akce, dělá skluzy, maká," nešetří superlativy Poborský na adresu hráče, o jehož nominaci do Kataru se ve Francii dlouho diskutovalo. „Kdyby v týmu nebyl, takovou kvalitu by mužstvo nemělo."

Sestřih semifinále MS: Francie - MarokoVideo: Česká televize

Novinář Jiří Lizec pak na straně Argentiny vidí jako ohromné plus výkony čtyřiatřicetiletého stopera Otamendiho. „Vypadalo to, že jeho kariéra uvadá, ale hraje fantasticky. Má zkušenosti na to, aby tým vedl. Další plusem je záložník Rodrigo," tvrdí Lizec. „Výhodu může mít Francie na místě gólmana díky Hugo Llorisovi," dodává s tím, že podle něj ve finále vyhraje 2:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále MS Argentina - ChorvatskoVideo: Česká televize

Pochopitelně se čeká na to, jak tým do finálové bitvy připraví trenéři. Na straně Francie stojí na lavičce tituly ověnčený Didier Deschamps, Argentinu pak vede nejmladší kouč na MS Lionel Scaloni.

„Oba trenéři to zvládali skvěle. Hodně bude ale záležet na rozhodčím. Argentina hraje na hraně brutality, každý její souboj končí skluzem, všude jsou kopačky dopředu. Když to sudí pojme úzkostlivě, tak bude muset Argentina muset couvnout z té obrovské agresivity," myslí si Poborský. „Francie to takticky i týmově zvládá lépe než Argentina."

Reklama