Hlavní obsah

Argentina má problém! Experti našli jednoduchý recept, jak zastavit Messiho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recept na Argentinu! Jednoduchý jako facka, nasaďte v semifinále světového šampionátu do útoku čahouna. Přesvědčili se o tom ve čtvrtfinále Nizozemci, kteří zásluhou střídajícího Weghorsta srovnali na 2:2 a vypadli na mistrovství světa v Kataru až na penalty. Jak zareaguje Chorvatsko? „Výška může hrát Chorvatům do not. Může to být klíč," uvedl v pořadu Přímák EXTRA Jan Malý, vedoucí fotbalového oddělení Sport.cz a deníku Právo.

Argentina má výškově malý tým. Je to recept pro Chorvaty. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Argentina patří v očích fanoušků k jednomu z hlavních favoritů na titul. Více snad experti věří jen Francii. Nic na tom nemění fakt, že mají Argentinci třetí nejstarší tým na mistrovství světa (průměr 27,9 roku). Navíc byli nejmenším týmem ze všech čtvrtfinalistů. I z toho lze usuzovat, že vysoký útočník může dělat Messimu a spol problémy.

„Když Nizozemci poslali ve čtvrtfinále na hřiště Weghorsta, bylo to znát. Dovedl Argentinu rozbít. Výšková převaha byla znát," všímá si bývalý trenér reprezentace Petr Rada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Nizozemsko - ArgentinaVideo: Česká televize

V tom, že je argentinský výběr plný zkušených a starších hráčů, nevidí problém novinář Malý. „Výšková převaha může být důležitější než věk. Podívejte se na Messiho, jak v pětatřiceti hraje pořád skvěle. Výška může hrát Chorvatsku do not," míní žurnalista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Chorvatsko - BrazílieVideo: Česká televize

Respekt kromě Messiho budí i bilance Argentiny v semifinále světových šampionátů. Pět utkání proměnili Jihoameričané v pět postupů do bojů o titul. Možné je také to, že by mohlo dojít na penaltový rozstřel. „Pokud na něj dojde, tak budou v akci dva gólmani, co umějí chytat penalty jako na běžícím pásu. Přikláním se v tu chvíli k Argentinci Martinézovi. Je dravější, subtilnější. Jestli to dojde do penalt, pro sledovanost to bude dobré, ale já myslím, že tentokrát na rozstřel nedojde," tuší bývalý trenér reprezentace Rada.

Redaktor Malý by vsadil na Chorvatsko. „Dvakrát za sebou teď na mistrovství světa penalty zvládli, takže bych věřil spíše jim. Byl bych ale radši, kdyby se rozhodlo v devadesáti či 120 minutách," tvrdí v pořadu Přímák EXTRA.

Reklama