Hlavní obsah

Argentinský hrdina finále MS zaujal obscénním gestem. S prestižní trofejí naložil po svém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle Lionela Messiho patřil k hlavním argentinským hrdinům finále fotbalového MS. Brankář Emiliano Martinez se mimo jiné blýskl parádním zákrokem v závěru prodloužení a lapil i penaltu Kingsleymu Comanovi v rozstřelu, v němž na něj nevyzrál ani Aurélien Tchouaméni. Martinez si kromě poháru pro mistra světa odnesl také prestižní trofej Zlatá rukavice. S ní však naložil poměrně kontroverzně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

Martinez si došel pro individuální ocenění na pódium při závěrečném ceremoniálu. Zlatou rukavici mu předal prezident FIFA Gianni Infantino.

Gólman si následně potřásl rukou s přítomnými státníky. Bezprostředně poté si trofej přiložil k rozkroku a s potutelným úsměvem ve tváři předvedl směrem ke spoluhráčům gesto, o němž média po světě referují jako o „obscénním".

Jisté pohoršení nad trochu dětinským počinem samozřejmě nemůže nijak pokazit zaslouženou vítěznou euforii a záplavu pochval pro argentinského gólmana.

„Emi Martinez je velmi pozitivní chlapík. Klukům slíbil, že nějaké penalty chytí," prozradil kouč mistrů světa Lionel Scaloni.

I bývalé anglické fotbalové hvězdy glosující finále pro BBC vyzdvihovaly zásadní vliv Martineze na výsledek finále. A to nejenom díky úspěšným zákrokům, ale i gestům a emočním výlevům, jimiž na mentální rovině ovlivnil průběh rozstřelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Buenos Aires slaví zisk argentinského titulu na MSVideo: sntv

„Snažil se Francouze rozhodit, odkopával míč, mluvil na hráče, vyvíjel na ně tlak," všiml si třeba někdejší kanonýr Albionu Alan Shearer.

„I ty jeho pohyby za brankovou čarou, snažil se jimi upoutat pozornost hráčů soupeře, což se mu dařilo," doplnil ve studiu bývalý obránce Rio Ferdinand

„Není pochyb o tom, že mentálně měl na průběh rozstřelu masivní vliv," dodal další host Jermaine Jenas.

Reklama