Hlavní obsah

Až mistrovství skončí, budeme jeho termín víc kritizovat, míní novinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství světa se poprvé koná uprostřed rozehrané sezony a poprvé také v arabském světě. Právě neobvyklý termín konání vyvolává celou řadu otázek. „Myslím, že termín budeme trošku víc kritizovat, až mistrovství skončí,“ soudí například redaktor Jiří Lizec v Přímáku na Sport.cz.

V čem je specifická práce trenéra na fotbalovém MS? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Otázku, jak svůj tým připravit na takový turnaj, dostává kouč reprezentační sedmnáctky Petr Havlíček. „Z mého pohledu je nejdůležitější nominovat hráče, kteří mají aktuální formu, dobře vyvážit tým z pohledu útočné a obranné fáze a co si myslím, že je úplně nejdůležitější, je vyvážení z lidského pohledu," vysvětluje ve fotbalovém studiu.

„Týmy se připravují na soupeře, které potkají ve skupině. Podstatná věc je sladit těch deset hráčů, aby fungovali jako tým. Myslím, že ty národní týmy, které budou mít nejlepší týmovou organizaci, budou nejúspěšnější," pokračuje Havlíček.

Kolik fotbalových zápasů sleduje sportovní novinář? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

A co z pozice trenéra očekává od neobvyklého místa i termínu konání? „Je možné, že hráči nebudou tolik unavení jako na konci sezony, ale koná se to v zemi, kde je velké vedro, takže to možná také bude hrát roli v herním projevu týmů i jednotlivých hráčů," přemýšlí někdejší asistent Davida Holoubka z A-týmu pražské Sparty.

Co nabídne Sport.cz během MS ve fotbale?Video: Sport.cz

Redaktor Sport.cz a Práva Jiří Lizec je však k termínu konání kritický. „V Evropě končí soutěže a už za týden začíná mistrovství světa, některé týmy nemají žádné přípravné utkání," vnímá zásadní nedostatek.

Obavu má také o zdraví hráčů. „Mně se to nelíbí, myslím, že sezonu to může rozbít. Už teď vidíme, kolik je zraněných hráčů. Uvidíme, kolik jich bude, až se vrátí z Kataru, jak to vůbec bude vypadat," říká Lizec.

Celou diskusi najdete ve videu z pořadu Přímák. Během fotbalového šampionátu nezapomeňte sledovat také speciál redakce Sport.cz s názvem PŘÍMÁK EXTRA.

Reklama

Související témata: