Hlavní obsah

Bláznivý nápad! Dva nadšení fotbaloví fanoušci jedou na kole z Francie na MS v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To je nadšení! Dva vášniví francouzští fotbaloví fanoušci jedou na kole z Paříže do Dauhá, aby podpořili obhájce titulu z Francie na mistrovství světa v Kataru, které začíná v listopadu. Momentálně se nacházejí v Jordánsku a v nohách už mají zhruba pět tisíc kilometrů!

Dvojice Francouzů jede z Paříže na kolech na mistrovství světa ve fotbale do KataruVideo: Reuters

 
Článek

Blázni! Tak spousta lidí označuje dvojici nadšených fotbalových fanoušků z Francie, která se rozhodla dojet na světový šampionát v Kataru na kolech. Dokumentarista Mehdi Balamissa a televizní producent Gabriel Martin vyrazili z Paříže 20. srpna a ujeli už zhruba pět tisíc kilometrů!

„Touto cestou můžeme propagovat udržitelnou mobilitu, jiný způsob cestování a můžeme lidem ukázat, že s nohama se dá zažít tolik dobrodružství v okolí vašeho bydliště nebo možná i dál," řekl agentuře Reuters šestadvacetiletý dokumentarista.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mehdi Balamissa (@mehdibalamissa)

Tento bláznivý nápad dvojice dostala poté, co loni jela do Itálie na zápas Ligy národů. Nyní se vydala podstatně dál a doufá, že stihne zahajovací zápas Francie proti Austrálii, který se hraje 22. listopadu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mehdi Balamissa (@mehdibalamissa)

Cyklisté denně ujedou asi 120 kilometrů a terén jim občas dá pořádně zabrat. „Hlavní výzvou je překonat obrovskou vzdálenost. Někdy je to po rovině, ale někdy se hodně stoupá," řekl Balamissa. Oba fanoušci věří, že si Francie opět dojde pro titul. „Jinak bychom teď neseděli na kolech v Jordánsku, kdybychom si nemysleli, že vyhrají," dodal na závěr.

Reklama