Hlavní obsah

Brazilci poslali vzkaz nemocnému Pelému. Nikdy nepůjdeš sám, prohlásil brankář Alisson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilci bavili v osmifinále mistrovství světa ve fotbale proti Jižní Koreji sebe i fanoušky, protancovali se k jasnému vítězství 4:1 a postupu do čtvrtfinále, kde na ně čekají Chorvaté. Smích a radost je ale přechází ve chvíli, kdy pomyslí na svého legendárního předchůdce Pelého, o jehož zdravotním stavu nepřicházejí v posledních dnech povzbudivé zprávy. Neymar a spol. trojnásobného mistra světa a miláčka všech Brazilců po pondělním utkání na dálku z Kataru povzbudili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Brazílie - KoreaVideo: Česká televize

 
Článek

Celá Brazílie trne a sleduje boj bývalého úžasného fotbalisty Pelého o život. Jeho následovníci ve žlutých dresech nyní válí na světovém šampionátu, ale i oni napjatě pozorují, co se s jedním z nejlepších hráčů historie děje. Po postupu do čtvrtfinále mundialu přes Jižní Koreu roztáhli transparent s Pelého jménem a fotku, pak se u něj celý tým vyfotil.

„Každý ví, že Pelé na tom není zdravotně dobře. On znamená pro nás Brazilce strašně moc, znamená strašně moc pro fotbal. Tohle je jen malý vzkaz našeho týmu pro něj. Modlíme se za to, aby mu bylo lépe," prohlásil brankář „Kanárků" Alisson.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisté Brazílie po postupu do čtvrtfinále MS na dálku pozdravili svou legendů Pelého, která svádí souboj s vážným onemocněním.

„Není sám, jsme s ním. Nikdy nepůjdeš sám (You'll Never Walk Alone - hymna Liverpoolu, kde Alisson působí - pozn. aut.) a on nejde sám v tento těžký moment. Ani jeho rodina není sama. Jsme s nimi, i když jsme tak daleko. Pokud můžeme bojovat tady na mistrovství světa, vyhrávat pro něj zápasy a vyhrát pro něj šampionát, uděláme to," doplnil třicetiletý gólman.

Reagoval i Neymar, hlavní postava současného brazilského mužstva. Borec z Paris Saint-Germain nosí stejně jako Pelé bájnou desítku. „Je mi moc líto, čím si prochází. Doufám, že se uzdraví," pravil navrátilec, který vykurýroval zraněný kotník.

Dvaaosmdesátiletá legenda leží už týden v nemocnici kvůli infekci dýchacích cest, kterou zhoršil prodělaný covid. Od loňského září se navíc léčí pomocí chemoterapie s rakovinou tlustého střeva. Některá média uváděla, že Pelé je v paliativní péči, což jeho rodina popřela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úvodní dvě branky Brazilců v osmifinále MS s KoreouVideo: Česká televize

Před utkáním s Jižní Koreou napsal mistr světa z let 1958, 1962 a 1970 zprávu na sociální sítě. Uvedl v ní, že utkání Brazílie bude sledovat a týmu dodal inspiraci fotkou z roku 1958, na níž je on, jak kráčí ulicemi ve Švédsku, kde se tehdy světový šampionát konal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články