Hlavní obsah

Brazilské kreace, vlnil se i kouč. Keana jejich oslavy naštvaly, Kanárci ale hodlají tančit dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katarský stadion 974 se v pondělí proměnil ve veselý jihoamerický karneval a pulsoval v rytmu samby. Fotbalisté Brazílie i s uzdraveným Neymarem na hřišti v osmifinále mistrovství světa přejeli Jižní Koreu 4:1 a prošli do čtvrtfinále, kde se v pátek utkají s Chorvaty. Asijského soupeře doslova utancovali, protože divokými pohybovými kreacemi slavili své góly, což ne každého pobavilo. Jejich výstupy zkritizoval bývalý výborný a řízný záložník Manchesteru United Roy Keane. Kanárci ale hodlají křepčit dál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Brazílie - KoreaVideo: Česká televize

 
Článek

Brazilci zvládli první půli parádně. S míčem se mazlili, hráli s neuvěřitelnou lehkostí, předváděli krásné akce, bavili se a čtyřmi góly během úvodních šestatřiceti minut utkání proti Korejcům rozhodli.

Po všech trefách si Neymar a spol. zatancovali, podle americké stanice FOX si Brazilci před šampionátem připravili dokonce deset různých tanečních čísel, kterými plánovali slavit góly.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Richarlison oslavuje s trenérem Titem třetí gól v korejské síti.

Proti Koreji se hromadně kroutili po všech brankách, a když přiběhl po třetím zásahu k lavičce Richarlison, zavlnil se s ním a náhradníky i trenér Tite. Pohoda a uvolněnost z Brazilců sálala. „Bude na tom muset ještě zapracovat," glosoval se smíchem zapojení brazilského kouče do tanečních oslav bývalý skotský reprezentant Ally McCoist v komentáři pro ITV.

Foto: Paul Childs, Reuters

Karnevalový taneček po třetím gólu Brazílie z kopačky Richarlisona si nenechal ujít ani kouč Tite.

Pro stejnou stanici pak rozebíral utkání bývalý irský záložník Roy Keane a tolik nadšení z živelnosti Jihoameričanů neprojevil. Spíš naopak. „Vinícius akci fantasticky zakončil, skvělý start do zápasu. Ale nikdy jsem neviděl tolik tancování. Nemohu uvěřit tomu, co vidím. Je to, jako když se dívám na taneční show," kroutil hlavou někdejší kapitán Manchesteru United.

Oslavy Brazilců vnímal i jako projev neúcty ke Korejcům. „Nelíbí se mi to. Lidé říkají, že tohle je jejich kultura, ale já si myslím, že je to k soupeři neuctivé," uzavřel roztrpčený Keane.

Nicméně Titeho „holubí" tanec pobavil mnoho fanoušků na sociálních sítích. „Jednota a radost je jednou z našich silných stránek. Ukazujeme naši sílu a soudržnost, což jsou věci, které nás sem dovedly," prozradil brazilský křídelník Antony. Podle něj tahle kreace zaujala kouče na předzápasovém mítinku. „A nakonec jsme ho přiměli, aby se po gólu zapojil," líčil Antony.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úvodní dvě branky Brazilců v osmifinále MS s KoreouVideo: Česká televize

Brazilci se měnit nehodlají. „Tým je sjednocený. Milujeme oslavy gólů a vždycky tančíme. Chceme tančit až do finále," prohlásil autor první branky Vinícius Júnior.

„Respektujte naši kulturu. Respektujte, kým jsme. Je to štěstí, radost. Každý má svou cestu a tou naší je tanec," podotkl Tite už dřív.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články