Hlavní obsah

Čech si zahrál proti hvězdám MS v Kataru. Bránit hráče Bayernu? Nemožné, tvrdí a vzpomíná na Neuera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináct let. Tak dlouho kopal zkušený záložník Jan Morávek v Německu. Je pochopitelné, že si v jednom týmu či jako soupeř zahrál s řadou hvězd současného MS v Kataru. Proti komu se mu hrálo nejhůře? „Zmínit musím hráče Bayernu, Coman, Gnabry, Sané, pro mě bylo nemožné je bránit. Jsou rychlostně jinde," přiznává v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz záložník Bohemians. „Nebo třeba Dembelé, toho jsem v Dortmundu za poločas zfaulovat desetkrát minimálně," přiznává a vzpomíná na to, jak mu po příchodu do Německa pomáhal gólman Manuel Neuer.

Jan Morávek o Neuerovi a dalších spoluhráčích a soupeřích, kteří jsou na MS v Kataru. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Lepší pocit byl pochopitelně ve chvíli, kdy měl Morávek hvězdy jako spoluhráče. V kabině se potkal třeba s Manuelem Neuerem a to v Schalke 04. „Zažil jsem ho před třinácti lety, hned po přestupu do Německa. Ještě nebyl žádnou Superstar, ale potenciál v něm viděl veliký každý. Dalo se čekat, že bude patřit mezi nejlepší gólmany světa a on to pak dokázal," konstatuje Morávek.

Brankářská jednička německé reprezentace mu prý hodně v začátcích pomohla. Třeba když Morávek mluvil na začátku německého angažmá jen anglicky. „Pro něj to nebyl problém. Bavili jsme se relativně hodně. Říkal, že má hodně známých a s čímkoliv mi může pomoci," vzpomíná český fotbalista na své začátky v bundeslize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání fotbalového MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

„Když jsem se pak do Schalke vrátil z hostování, tak už byl Manu v Bayernu. Fanoušci Schalke mu to dávali hodně sežrat, měl to složité," líčí zkušený záložník.

Sestřih utkání fotbalového MS Švýcarsko - KamerunVideo: Česká televize

V minulé sezoně byl Morávek v týmu s dalšími třemi fotbalisty, kteří jsou v kádrech účastníků MS v Kataru (Carlos Cruezo z Ekvádoru, Ruben Vargas ze Švýcarska a Robert Gumny z Polska). „Robert bude minuty asi sbírat těžko, ale ti první dva budou hrát. Třeba Ruben měl v zápase Švýcarska i velkou šanci," ukazuje český fotbalista přehled o bývalých spoluhráčích.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz?

Reklama