Hlavní obsah

Euforie i urážky. Argentinci bouřlivě slavili a rýpali do Brazílie i Anglie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V argentinském kádru je po úterním postupu do finále fotbalového šampionátu v Kataru obrovsky veselo. A není se čemu divit. Kádr kolem hvězdného Lionela Messiho se v rozhodujícím zápase o nejcennější trofej světa ukáže po osmi letech a po zdánlivě snadném semifinálovém triumfu nad Chorvatskem (3:0) se mohlo začít naplno slavit. V bouřlivé atmosféře v kabině se dokonce zpívaly chorály zesměšňující vypadnuvší Brazílii nebo Anglii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinále MS Argentina - ChorvatskoVideo: Česká televize

 
Článek

Argentina prochází fotbalovým mistrovstvím světa podle očekávání. Jediná pohroma paradoxně přišla již při prvním vystoupení v Kataru, kdy jihoamerický celek překvapivě nestačil na Saúdskou Arábii, a nad jedním z favoritů na celkové prvenství se začala stahovat mračna. Zbytečně, a hlavně předčasně. Tým kolem Lionela Messiho začal šlapat a nyní vyhlíží svého finálového soupeře.

Osmá největší země světa tak bude mít po osmi letech znovu možnost zabojovat o ceněnou trofej, která koneckonců jako jediná schází ve sbírce již zmíněného Messiho. Argentině to zkrátka šlape nejen na hřišti, ale i mimo ní. Euforií pohlcení Argentinci semifinálový postup přes Chorvatsko do finále mundialu řádně oslavili v kabině, kde zpívali jeden oslavný chorál za druhým.

Na sociálních sítích dokonce koluje video, které nahrál sám obránce argentinské reprezentace Nicolas Otamendi, na kterém hráči svlečení do půl těla slaví a křičí populární píseň z dílny argentinských fanoušků. Ta ale paradoxně vzbudila rozruch, neboť se její slova úzce dotýkají Brazílie nebo Anglie a nejen proto, že se oba celky rozloučily se šampionátem ve čtvrtfinále.

Celý text písně
Brazílčane, co se stalo, pětinásobný šampion má vrásky,
Messi přišel do Ria a vyhrál pohár,
Jsme argentinská kapela a vždycky budeme fandit,
Protože máme sen stát se mistrem světa,
Takový jsem já, jsem Argentinec, zas*aný Angličan z Falklandů, na kterého nezapomínám,
Takový jsem já, přicházím tě podpořit, Argentinu sleduji všude.

„Brazílčane, co se stalo, pětinásobný šampion má vrásky," zní například v textu oslavného chorálu. „Takový jsem já, jsem Argentinec, zas*aný Angličan z Falklandů (zámořské území Velké Británie, o které Argentina svedla v roce 1982 svedla neúspěšnou válku – pozn. red.), na kterého nezapomínám, " znělo dále z argentinské kabiny. Hráči navíc druhou část zpívali i bezprostředně po skončení duelu společně s fanoušky.

Reklama