Hlavní obsah

Experti odepisují Maroko. Úspěch už má, do finále půjde Francie, shodují se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neprostupná defenziva Maroka, nebo ofenzivní válec Francie? Experti mají před středečním semifinále fotbalového mistrovství světa v Kataru jasno. O titul si podle nich zahraje s Argentinou Mbappé a spol. „Maroko už tímhle postupem udělalo velký úspěch, ale Francie si jde za svým cílem. Tím je vítězství na mistrovství světa," myslí si bývalý trenér reprezentace Petr Rada. Uvedl to v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

Experti hodnotí šance týmů před semifinále Francie - Maroko. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Maroko nedostává góly, na šampionátu zatím inkasovalo jen jednou, a to ještě šlo o vlastní gól. Nicméně podle Rady ani tahle skvěle fungující obranná hra na Francouze stačit ve středu večer nebude. „Sestava Francie funguje. Bude samozřejmě hodně důležité, jak bude střelecky naladěný Olivier Giroud," vidí první z klíčů k francouzskému úspěchu Rada.

Když si k tomu připočtete ofenzivní klenot v podobě Mbappého, je jasné, že Maroko bude čelit dosud nejtěžší zkoušce. „Chce se mi věřit, že také udrží laťku nejlepší hráč Francie Griezmann. Pokud naváže na své výkony, bude ohromným přínosem," věří zkušený kouč. „Takže pokud bych si měl tipnout, kdo postoupí, trochu bych upřednostnil Francii," dodává v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

První africký tým v semifinále MS, příspěvek z pořadu Přímák EXTRAVideo: Sport.cz

To šéf fotbalové sekce Sport.cz a deníku Právo Jan Malý nepochybuje o tom, jak semifinále dopadne. „Taky věřím Francii. Vyhraje 2:0," nepřipouští další marockou senzaci na světovém šampionátu v Kataru. Zápas se hraje od 20:00.

Který tým se utká s Argentinou ve finále MS?
Francie
81,3 %
Maroko
18,7 %
Celkem hlasovalo 2936 čtenářů.

Reklama