Hlavní obsah

Francie podala na MS protest kvůli sporné situaci v duelu s Tuniskem

Francouzská fotbalová federace se obrátila na FIFA s oficiálním protestem proti posuzování středečního zápasu Francie s Tuniskem na mistrovství světa. Duel skončil překvapivou porážkou úřadujících šampionů 0:1 poté, co rozhodčí Matthew Conger odvolal vyrovnávací branku Antoinea Griezmanna z osmé minuty nastavení po zásahu VAR a navíc až po závěrečném hvizdu.

Sestřih utkání MS Tunisko - FrancieVideo: Sport.cz

 
Článek

Conger nechal po Griezmannově trefě hru krátce pokračovat, než zápas za stavu 1:1 ukončil. Poté ale na popud videorozhodčího zhlédl záznam brankové situace a gól kvůli ofsajdu odvolal. Podle francouzského svazu takový postup není v souladu s pravidly a neuznání branky nebylo správné.

Na podání protestu měla Francie čas 24 hodin od závěrečného hvizdu. Chystané odvolání funkcionáři avizovali už ve středu večer, neupřesnili ale, zda budou protestovat proti neuznání gólu jako takového nebo proti tomu, že k tomu došlo až po skončení zápasu.

Na postupové matematice ale sporný okamžik nic nezměnil. Francie i přes porážku postoupila do osmifinále z prvního místa skupiny D, Tunisko ani výhra do vyřazovacích bojů neposunula.

Reklama