Hlavní obsah

Frustrovaný Lukaku po krachu Belgie rozmlátil stěnu. Obr se pak rozbrečel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli dostát pověsti zlaté generace, ale místo poháru pro světové šampiony si odvážejí z MS v Kataru ostudné vyřazení už po skupinové fázi. Belgičtí fotbalisté na závěr skupinových bojů nevybojovali potřebnou výhru nad Chorvatskem (0:0) a bylo jasné, že jeden z velkých favoritů celého šampionátu jede domů. Málokdo to na první pohled nesl tak těžce jako obr v belgické ofenzivě Romalu Lukaku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Chorvatsko - BelgieVideo: Česká televize

 
Článek

Útočník Interu Milán hostující z Chelsea nepřijel na šampionát v nejlepším rozpoložení. Limitovala ho zranění. A i kvůli tomu naskočil proti Chorvatům až do druhé půle. A pálil jednu vyloženou šanci za druhou, což nakonec stálo Rudé Ďábly postup.

29letý forvard nejprve hlavičkoval pouze do náruče gólmana Livakoviče. V 60. minutě pak ve vyložené šanci trefil tyč. Následně nezvládl zpracování přihrávky od Thorgana Hazarda na malém vápně a chorvatský gólman mu jeho střelu opět zneškodnil. Neuspěl ani při šanci v nastaveném čase.

Po závěrečném hvizdu bylo patrné, jak těžce Lukaku zklamání nese. Když procházel kolem lavičky, vzteky pěstí vymlátil plexisklo z boční stěny. Agresivitu poté vystřídal záchvat lítosti, když nedokázal zabránit návalu slz.

Jindy Hrůzu nahánějící forvard v předklonu brečel. utěšovat je musel i člen realizačního týmu Thierry Henry.

„Mohli jsme vyhrát o tři góly a odcházeli bychom pak s úplně jinými pocity. Lukaku se pohyboval dobře, dostal se do velkých šancí, chyběla jen koncovka," posteskl si kouč Roberto Martínez, jenž po zápase na svůj post rezignoval.

Do smutku se ale ponořila celá Belgie. „Zlatá generace je mrtvá," hlásí třeba titulek belgického listu Standard v narážce na fakt, že garnitura slavných hráčů, z nichž se pomalu stávají třicátníci, už bude výkonnostně jen klesat.

„Přijeli jsem sem mistrovství světa vyhrát, vylepšit tak výsledek z roku 2018 (Belgie získala bronz). Fakt, že už teď jedeme domů, je těžké strávit," přiznal Lukakuův kolega z útoku Jérémy Doku.

Reklama