Hlavní obsah

Génius Messi hrdinou Argentiny. Lineker vtipkuje, volání Shearera bylo vyslyšeno

Opět ukázal svou výjimečnost. Lionel Messi poslal Argentinu do semifinále světového šampionátu v Kataru a dál může snít o svém prvním triumfu. A experti jeho výkon více než oceňují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Nizozemsko - ArgentinaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

„Lionel Messi prostě pořád pálí. Opravdu kvalitní penalta. Byl pod tlakem, ale prostě to napálil vedle brankáře. Je ve vrcholné formě. Jeho sebevědomí a víra se přenáší i na jeho spoluhráče," prohlásil ještě během utkání expert BBC a bývalý anglický reprezentant Martin Keown.

Připomněl situaci, kdy Messi proměnil pokutový kop a zvýšil na 2:0. Lví podíl měl i na první brance, kdy skrytou přihrávkou vysunul skórujícího Molinu. Držitel sedmi Zlatých míčů se na šampionátu prosadil už počtvrté.

„Messi zachází s míčem naprosto dokonale. Svým spoluhráčům přihrává v pravý čas, ne až když neví, kam dál," ocenil někdejší hráč Chelsea či Celticu Glasgow Chris Sutton.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinci šli do vedení po parádní akci Lionela Messiho a Nahuela MolinyVideo: Česká televize

Nizozemci ale v závěru srovnali a zápas dospěl až do penalt. „Doufám, že Argentina neudělá stejnou chybu jako Brazílie a nedá svého nejlepšího hráče na poslední místo. Chce to, aby Messi vše dobře odstartoval," napsal po skončení prodloužení v komentáři pro BBC historicky nejlepší střelec Premier League Alan Shearer.

Jeho přání bylo vyslyšeno, Messi penaltu proměnil a odstartoval jízdu Jihoameričanů směrem do semifinále. Tam čeká Argentinu Chorvatsko, které rovněž na pokutové kopy vyřadilo největšího favorita turnaje Brazílii.

„Neuvěřitelná hra, úplně šílená. Jen pro Messiho samotného. Nejsou skvělý tým, ale mají vepředu génia," uvedl po závěrečném hvizdu Shearer.

Ofenzivní tahoun PSG vstřelil v kariéře na MS již deset branek, čímž se vyrovnal například anglické legendě Garymu Linekerovi. „To je určitě jediná věc, kterou máme společnou," vtipkoval Lineker na Twitteru. Messiho na sociálních obdivovali například i tenista Andy Murray, německý reprezentant Thomas Müller či někdejší obránce Liverpoolu Jamie Carragher.

Reklama