Hlavní obsah

Maroko podalo stížnost k FIFA. Rozhodčí mu prý upřel dvě penalty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maročtí fotbalisté navzdory historickému úspěchu po postupu do semifinále mistrovství světa, ve kterém padli s Francií 0:2, cítí křivdu. Marocká královská fotbalová federace (MKFF) podala stížnost k FIFA na hlavního sudího zápasu Césara Ramose, který africkému týmu prý upřel dvě penalty.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Rozhodčí César Ramos v diskusi s marockým Ašrafem Hakimím.

Článek

Maročané navzdory porážce v semifinále prožívají historický šampionát. Jako první africký tým prošli do této fáze turnaje, navíc při svém tažení vyřadili Španělsko či Portugalsko. V sobotu se pokusí o další překvapení, kdy se v zápase o třetí místo utkají s úřadujícími vicemistry světa z Chorvatska.

Po porážce s Francií však marocká fotbalová federace cítí křivdu. MKFF na svých oficiálních stránkách uvádí, že podala protest na rozhodčího tohoto zápasu Césara Ramose, který „podle názoru několika odborníků připravil marocký výběr o dvě nesporné penalty", stojí v prohlášení.

Sestřih semifinále MS: Francie - MarokoVideo: Česká televize

Federace rovněž vyjádřila úžas nad tím, že ve sporných momentech nebyl do akce zapojen VAR. Naráží tedy zřejmě na moment z prvního poločasu, kdy se zdálo, že v pokutovém území fauloval francouzský Hernández marockého útočníka Búfála, jenže žlutou kartou byl potrestán Maročan. Druhou spornou situací by měl být neodpískaný faul na Sálima Amalláha ve druhé půli.

„MKFF se neodchýlí od obrany práv našeho týmu a požaduje provedení nezbytných postupů týkajících se nespravedlivých rozsudků," stojí v prohlášení.

Reklama