Hlavní obsah

Mimozemšťan a fenomén. Vrátíme se, vzkázal Mbappé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S reprezentačnímu parťáky si mohl nadělit ten nejkrásnější dárek k úterním 24. narozeninám, místo toho francouzský hrdina Kylian Mbappé vstřebává smutné prvenství. Jako první v historii se musí vyrovnat s tím, že jeho hattrick ve finále MS nestačil na zlato. Před ním dokázal v posledním zápase šampionátu třikrát skórovat již jen Geoff Hurst, jenže on se v roce 1966 s Anglií stal mistrem světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

Smutek Mbappého po utkání tišil přímo na hřišti i francouzský prezident Macron, nešťastný hrdina však marně hledal slova. Dlouho mlčel. Až druhý den prolomil ticho krátkým vzkazem na sociálních sítích. „Vrátíme se," napsal svým fanouškům rodák z Paříže.

Probít se znovu do finále i za čtyři roky v severní Americe sice bude těžké, ale pro mnohé experty má Mbappé předpoklady jako nikdo z jeho generace. „Hlavu vzhůru, celému světu jsi ukázal, že jsi fenomén," napsal mu jeho spoluhráč s Paris St. Germain Marco Verratti.

S osmi góly se stal nejlepším střelcem turnaje. Celkem na MS nasázel již tucet gólů. Stejně jako legendární Pelé. A na nejlepšího střelce Kloseho ztrácí jen čtyři zásahy, přičemž Mbappého ještě pravděpodobně nejeden šampionát čeká. Jelikož skóroval i v boji o zlato v Rusku před čtyřmi lety, ve dvou finále dal už čtyři branky, což se nepodařilo nikomu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kylian Mbappé v prodloužení vrátil Francii do hryVideo: Česká televize

„Kámo, na tomhle mistrovství světa jsem kvůli tobě řval jako malej kluk... tohle tvoje hra s dětmi, ale i s dospělými dokáže. Teď to možná tak nevypadá, ale to, co jsi na největší scéně v tomhle věku předvedl, znamená, že nejsi z téhle planety. Ty se vrátíš," nepochybuje bývalý anglický reprezentant a dnes televizní komentátor Rio Ferdinand.

Reklama