Hlavní obsah

Nedvěd, Baroš, Čech, Koller - to byli borci! Teď neznáme nikoho. Argentinští fanoušci o českém fotbale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osvěžili se v moři, hodili na sebe dresy a vyrazili na promenádu u známé pláže Katara v Dauhá. Líným krokem, s míčem u nohy. „Argentina, Argentina, Messi, Messi," vykřikli každou chvíli.

Foto: Robert Neumann

Argentinští fanoušci na promenádě u proslulé pláže Katara v Dauhá.

Článek

(Od zpravodaje Sport.cz v Kataru) - Čtveřice jihoamerických fanoušků Leandro, Lucas, Pablo a Sebastian přijela o víkendu do Kataru, aby mimo jiné viděla naživo argentinského boha Lionela Messiho na jeho posledním mistrovství světa.

„Loni jsme vyhráli Copu Americu. Skvělá věc, opravdu jsme takový úspěch potřebovali. Ale vyhrát mistrovství světa je daleko víc. Ideální by bylo porazit ve finále Brazílii," zasnil se Leandro, nejmladší z kvarteta.

Pochopitelně mají všichni jasno v tom, kdo je lepší. Messi nebo Cristiano Ronaldo „Nejlepším Ronaldem byl bývalý brazilský útočník," smál se Sebastian. „Cristiano je namyšlený, Messi je pokorný a určitě i lepší," dodal.

Fotbal je pro jihoamerickou čtveřici náboženstvím, mají o něm výborný přehled. Tedy o významných soutěžích a hráčích. „Upřímně, žádného současného českého fotbalistu neznám," prohlásil Lucas.

„Počkej. Hraje snad za Leverkusen, myslím. Ale na jméno si nemůžu vzpomenout. O nikom dalším nevím," vstoupil do diskuse Sebastian, který měl na mysli reprezentačního útočníka Patrika Schicka.

„Ale dřív patřili Češi k nejlepším v Evropě. Nedvěd, Koller, Baroš, Rosický, Poborský, Šmicer - to byli borci. A samozřejmě brankář Čech, který chytal dlouho v Chelsea. Byl ve své době nejlepším gólmanem na světě," složili Argentinci kompliment výjimečné generaci českých hráčů, kteří na Euru v roce 2004 skončili těsně před branami finále.

Reklama