Hlavní obsah

Mazák Messi! Do baga? Kdepak, kamaráde, jen mazej. Argentinská hvězda při tréninku bavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavil si míč na šestnáctku, levačkou neomylně trefil břevno. Žádný bochánek na jistotu, ale ostrá rána. Dvojice, která kopala před ním a minula, jen uznale zatleskala. Lionel Messi jen šibalsky pokýval hlavou. Argentinský klenot byl během pondělního tréninku v Dauhá ve velké pohodě. Bude ji potřebovat. Letošní mistrovství světa je pro něj poslední, touží moc po zlatu. Cestu za ním odstartuje v úterý na stadionu Lusail v duelu se Saúdskou Arábií.

Lionel Messi se na tréninku Argentiny před vstupem do MS teprve zastřeloval. Dunělo břevno.Video: Robert Neumann, Právo

 
Článek

Desítky televizních štábů a na tři stovky novinářů a fotografů oblehlo hřiště v areálu katarské University na periférii Dauhá. Ze země vyjely válce, sametový trávník vydatně kropily. Krátce před třetí hodinou se na něj začali trousit první hráči Argentiny. K závěrečné přípravě před vstupem do šampionátu. Téměř poslední se objevil hvězdný Messi. Cvrkot fotoaparátů byl, v nadsázce, slyšet možná až v centru Dauhá.

(Od zpravodaje Sport.cz v Kataru) - Oproti sobotnímu předzápasovému tréninku Kataru v akademii Aspire, kde zástupci médií museli projít třemi kontrolními rámy, než se dostali na tribunu, panoval u Argentinců naprosto klidný režim. Jedna rychlá kontrola, za pár vteřin na provizorní tribuně nebo u zábradlí, obepínajícího hřiště. A Messi jako na dlani.

Jeden z nejlepších fotbalistů všech dob se zapojoval do legrácek, evidentně se bavil. Nerozlišoval, jestli jde o zkušeného Di Maríu, nebo 25letého útočníka Interu Milán Lautara Martíneze. Nicméně hierarchie v argentinském mužstvu je jasně daná.

Při bagu k Messimu sice mířila pomalejší přihrávka, nicméně rozhodně neudělal maximum, aby byl u míče dřív než hráč uprostřed kruhu. Autor přihrávky se na něj podíval, Messi se ale jen usmál. Jeho výraz jasně říkal: Kamaráde, tohle na mě nezkoušej a mazej do baga.

Messi by ale jistě chodil do baga klidně každý trénink do konce kariéry, kdyby v Kataru dovedl Argentince k titulu mistrů světa. Před rokem s národním týmem vyhrál mistrovství Jižní Ameriky, ale světový šampionát je mnohem víc. Na tuhle trofej čeká. Má na to poslední měsíc.

„Někteří tvrdí, že Messi už není to, co býval. Kdepak, je pořád skvělý," řekl Juan, jeden z argentinských fanoušků, kteří stáli před areálem University. Na horkém slunci strávili přes hodinu, jen aby projíždějícím Messimu a spol. zamávali. V úterý na Lusailu je budou hnát na zteč proti Saúdské Arábii.

„Jsme v tomto zápase jasní favorité. Ale jestli vyhrajeme celý turnaj? S tím jsme v Argentině opatrní. I v minulosti jsme měli úžasný tým, ale nevyšlo to. Jsme ale zároveň sebevědomí. Modlíme se, abychom šampionát vyhráli," podotkl Juan.

Argentinci možná nechtějí útok na titul vyřvávat do světa, aby neurazili štěstí. Základ pro triumf ale mají solidní. Naposledy totiž prohráli před více než třemi lety. Porážku nepoznali 36 utkání v řadě. Pokud senzačně nepadnou se Saúdskou Arábií, vyrovnají italský rekord v neporazitelnosti z let 2018 až 2021. O rekord jim ale nejde, v Kataru mají jinou prioritu. Pomoct svému králi Messimu ke zlaté rozlučce.

Reklama