Hlavní obsah

Ostrovní tisk po remíze Walesu s Českem pochválil herní projev domácích

Britský tisk po úterní remíze fotbalistů Walesu 1:1 v přípravném zápase s českou reprezentací v Cardiffu pochválil herní projev domácích mladíků a vyzdvihl domácí neporazitelnost "Draků", která trvá už 18 zápasů.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Rubin Colwill (vpravo) slaví branku se spoluhráči Brennanem Johnsonem (vlevo) a Rhysem Norrington-Daviesem.

Článek

"Bylo tam několik skvělých výkonů, ale už před zápasem jsem upozorňoval, že je to šance pro další hráče. V červnu nás čekají velké chvíle, kdy sehrajeme finále play off o mistrovství světa a čtyři zápasy v Lize národů. K tomu bude potřeba široký tým," citoval Sky Sports zastupujícího trenéra Roba Page.

Podle něj už Velšané klíčový zápas sehráli minulý týden při postupu ze semifinále play off proti Rakousku (2:1). Finále proti lepšímu z dvojice Skotsko - Ukrajina bylo kvůli ruské invazi na Ukrajinu odloženo.

Page i proto vynechal v sestavě Aarona Ramseyho, Joea Allena a hvězdný Gareth Bale začal na lavičce náhradníků. Celkem udělal velšský trenér oproti minulému duelu deset změn.

"Oproti tomu provedli Češi po prohře 0:1 ve Švédsku jen pět změn. Větší zkušenost hostů a jejich rozehranost vyústila v úvodní šance, kdy třeba Jan Kuchta donutil Hennesseyho k výbornému zákroku," napsala BBC. Sky Sports poznamenal, že Češi přijeli do Cardiffu s nejistou budoucností trenéra Jaroslava Šilhavého.

Vedení hostů ve 32. minutě po trefě Tomáše Součka bylo podle médií zasloužené. "Kapitán a záložník West Hamu Souček se skvěle prosadil po střele z otočky. Wales ale vyrovnal jen o dvě minuty později, kdy Johnson pronikl do pokutového území, předal míč zpět Colwillovi, který ho uklidil do spodního rohu," referovala BBC.

Média ocenila aktivitu domácích po přestávce. Zaujalo především mladé ofenzivní trio Rubin Colwill, Brennan Johnson, Rabbi Matondo. "Rubin má skvělou herní inteligenci, Brennan zase ukazuje ve druhé anglické lize výbornou formu a Rabbi hraje dobře v Belgii. U Brennana jsem nepochyboval, je to skromný hráč a nenechává se unést. Ukázal, že v sobě má jiskru, stejně jako Rubin, který se dobře trefil," řekl Page.

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav Šilhavý

FAČR

V závěru sklidil potlesk brankář Wayne Hennessey. Pětatřicetiletý gólman se stal třetím Velšanem po Garethu Baleovi a Chrisi Gunterovi, který nastřádal 100. zápasů v reprezentaci

"Viditelně dojatý Hennessey byl po hodině hry stažen za vřelého potlesku. Po odchodu z hřiště se vydal po domácích ovacích si potřást rukama s personálem a náhradníky. Na konci dlouhé fronty čekal i Gareth Bale, aby ho objal," napsal Guardian, který zmínil dlouholeté přátelství obou hráčů.

"Hennesseyho milník alespoň dal tomuto utkání nějaký význam, který by jinak chyběl," dodala BBC a připomněla, že velšský svaz výtěžek z utkání na pomoc Ukrajině.

Reklama