Hlavní obsah

Rána do nosu, zpěv z kabiny. Brazilci trénovali bez Neymara. V Kataru nám ještě pomůže, ujistil kouč Tite

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávník Mohammed Hamad stadium v Dauhá je obležený fotografy a novináři. Chystají si foťáky, kamery, bloky. Z prostoru kabin k nim doléhá zpěv. Za pár minut vybíhají k tréninku fotbalisté Brazílie. Casemiro, Alves, Gabriel Jesus, Vinicius Junior a další, kteří působí v top evropských klubech. Ta největší hvězda ale nikde. Neymar zůstal na hotelu, léčí pochroumaný kotník z úvodního duelu se Srbskem.

Foto: LAURENT GILLIERON, ČTK/AP

Brazilec Neymar utrpěl na mistrovství světa v zápase proti Srbsku zranění kotníku.

Článek

(Od zpravodaje Sport.cz v Kataru) - „Celá Brazílie se modlí, aby byl fit na vyřazovací fázi. Máme tým na vítězství, Neymar ale bude určitě potřeba," uvedl na tribuně sympatického stadionu, kde po čtyři sezony vedla prvoligový Al Sadd španělská ikona Xavi, novinář Leonardo ze Sao Paula.

Kolem Neymara se točí všechno na trávníku i mimo něj. Odpolední tisková konference v hlavním tiskovém centru v Dauhá byla podle očekávání především o něm. Z napěchovaného sálu mířily dotazy ke kouči Titemu téměř výhradně k tématu Neymar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - SrbskoVideo: Česká televize

„Vrátí se, v Kataru nám ještě pomůže. Tohle je můj názor, můj vnitřní pocit. Z lékařského hlediska to ale nejsem schopen posoudit, nejsem doktor," prohlásil Tite, který si posypal hlavu popelem. Zazlívá si, že Neymara nevystřídal hned po zákroku Srba Milenkoviče.

„Udělal jsem chybu. Neuvědomil jsem si, že je zraněný. Snažil se pokračovat ve hře, o střídání si řekl až po deseti minutách," litoval Tite. Brazilský klenot patří obecně mezi nejfaulovanější fotbalisty. Na předchozích dvou světových šampionátech by faulovaný dohromady 44krát. Občas sice nějaký pád přihraje, nicméně kvůli tvrdým zákrokům už zmeškal spoustu důležitých zápasů. Například na domácím MS v roce 2014.

„Pokud chceme vidět útočný, technický fotbal, musíme chránit hráče, kteří ho umí předvádět. Musíme hon na ně zastavit," prohlásil Tite. Zatímco rozmlouval s novináři a posléze vedl trénink před pondělním utkáním se Švýcarskem, Neymarovi se věnovali naplno týmoví fyzioterapeuti.

„Čtyřiadvacet hodin denně pracuje na návratu. Věřím, že bude brzy zpátky a pomůže nám k našemu zlatému cíli," prohlásil Neymarův parťák z PSG, obránce Marquinhos. Když opouštěl tiskovou místnost, byl samý úsměv. Posléze na tréninku byli v dobré náladě všichni Brazilci. Především při oblíbeném bagu uprostřed hřiště. Komentovali herní situace, smíchy pak vyprskli, když se stoper Militao nechtěně trefil míčem do nosu.

Do Kataru přijeli s touhou vrátit po 20 letech fotbalový grál do Brazílie. Šampionát rozehráli výhrou nad Srby (2:0), minimálně v pondělí proti Švýcarům a následně s Kamerunem však budou bez největší hvězdy. „Neymar je jen jeden, ale máme další skvělé hráče," podotkl Tite.

Reklama