Hlavní obsah

Ronaldo mi odjezdem z MS nevyhrožoval, už ho nechte na pokoji, prohlásil Santos

Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos popřel, že by mu hvězdný útočník Cristiano Ronaldo vyhrožoval odjezdem z mistrovství světa poté, co ho v úterním osmifinále se Švýcarskem nepostavil do základní sestavy. Novinářům vzkázal, aby už sedmatřicetiletému kapitánovi dali pokoj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cristiano Ronaldo budí na MS velkou pozornostVideo: Česká televize

 
Článek

Ronaldo na velkém turnaji chyběl v zahajovací jedenáctce poprvé od roku 2008 a proti Švýcarům odehrál jen závěrečnou čtvrthodinu. Místo něj dostal přednost Goncalo Ramos a hattrickem se podílel na suverénní portugalské výhře 6:1.

Podle spekulací médií pětinásobný držitel Zlatého míče situaci neunesl, odmítl trénovat s náhradníky, a dokonce pohrozil odjezdem z Kataru. To ale odmítla portugalská federace i samotný Ronaldo a dnes také Santos.

"Nikdy mi neřekl, že chce opustit národní tým. Je nejvyšší čas, abychom tuhle kontroverzi ukončili a nechali jste Cristiana na pokoji. Ve jménu toho, co udělal pro portugalský fotbal," řekl Santos na tiskové konferenci před sobotním čtvrtfinále s Marokem.

Bývalého kanonýra Manchesteru United, Realu Madrid nebo Juventusu Turín o svém záměru informoval v den utkání po obědě. "Bylo by dost špatné, kdybychom si nepromluvili. Je to kapitán týmu, reprezentuje portugalský fotbal i obyvatele naší země. Musel jsem s ním mluvit," uvedl osmašedesátiletý kouč.

"Vysvětlil jsem mu, proč nebude hrát, aby nebyl překvapený. Řekl jsem mu, že bude mít v zápase důležitou roli, že nenastoupí v základní sestavě, ale ve druhém poločase," přiblížil Santos.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Jižní Korea - PortugalskoVideo: Česká televize

Podle něj z toho Ronaldo neměl radost, ale rozhodnutí přijal. "Zeptal se mě, jestli si myslím, že je to dobrý nápad. Vysvětlil jsem mu svůj pohled a on to akceptoval. Byl to normální a upřímný rozhovor," konstatoval Santos.

"To, že mluvím pravdu, Cristiano nejlépe dokázal při zápase se Švýcarskem. Rozcvičoval se s ostatními náhradníky, slavil góly se spoluhráči na hřišti, po utkání poděkoval fanouškům," dodal kouč, který podle očekávání neprozradil, zda Ronaldo začne na lavičce i proti Maroku.

Reklama