Hlavní obsah

Ronaldo slavil, gól mu však sebrali a zastínil ho Fernandes. Speciální moment, přiznal hrdina zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po první trefě Bruno Fernandes ještě nemohl předvést svou tradiční oslavu po vstřeleném gólu, po němž si vždy zakrývá uši oběma dlaněmi. Nejen on totiž nejprve považoval za jeho autora hvězdného parťáka Cristiana Ronalda, jemuž na něj nahrál. CR7 ho také bouřlivě slavil. Branka však byla připsána dodatečně právě Fernandesovi. A také na jeho oslavný rituál došlo, když proti Uruguayi zvýšil na konečných 2:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Portugalsko - UruguayVideo: Česká televize

 
Článek

V nastaveném čase Portugalsko kopalo penaltu a s jistotou ji svou druhou trefou proměnil Fernandes. „Nezáleží na tom, kdo skóruje, zda já nebo Cristiano Ronaldo. Důležité je postoupit ze skupiny do osmifinále a nám se to povedlo," řekl Fernandes po svém galapředstavení, kterým pomohl Portugalsku zajistit po Francii a Brazílii jako třetímu týmu osmifinále.

„Máme dvě výhry, tak jsme si to představovali. A postoupili jsme, takže mám dvojnásobnou radost," prohlásil portugalský kouč Fernando Santos.

Běžela 54. minuta, když Fernandes poslal z levé strany do vápna nádherný centr. Ronaldo se odpoutal na hraně ofsajdového postavení od obránců, vyskočil a po jeho hlavičce míč zapadl k zadní tyči. CR7 okamžitě zvedl vítězoslavně pravačku, bouřlivě gestikuloval a běžel poděkovat svému spoluhráči za parádní asistenci. „Myslel jsem, že ho dal on," přiznal pak Fernandes.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Centr Fernandese zapadl do uruguayské brányVideo: Česká televize

Jeho devátou branku na pátém světovém šampionátu začal na sociálních sítích oslavovat oficiální účet FIFA, portugalské reprezentace i fanoušci. Až dodatečně přišla oprava. Rodák z Madeiry nakonec míč podle detailních záběrů hlavou ani lehce netečoval, FIFA za autora branky nakonec označila Fernandese.

A 28letý nejlepší hráč utkání v nastaveném čase útočil i na hattrick. Nejprve s přehledem proměnil pokutový kop po ruce Gimenéze. Nutno podotknout, že Cristiano Ronaldo v té době už nebyl na hřišti a penaltu sledoval z lavičky. Záložník Manchesteru United pak měl ještě dvě velké šance. Nejprve jeho pokus z voleje na zadní tyči v osmé minutě nastavení reflexivně vyrazil gólman Rochet a o další chvíli později dokonce nastřelil tyč.

„Všichni jsme odehráli skvělý zápas a kvalifikovali se dál. Dát gól na mistrovství světa je pro mě speciálním momentem, který si budu navždy pamatovat," vzkázal Fernandes fanouškům prostřednictvím sociální sítě.

Fernandes se trefil v posledních jedenácti zápasech za národní tým posedmé a je tak nejlepším střelcem Portugalska v tomto kalendářním roce. Díky dalším dvěma asistencím je i nejproduktivnějším hráčem katarského šampionátu. Na vylepšení statistik bude mít ještě minimálně dva zápasy.

Reklama

Související témata: