Hlavní obsah

Stáli proti sobě na hřišti 48 hodin. Zřejmě poslední bitvu titánů vyhrál Ronaldo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staří nepřátelé stáli opět proti sobě. V pondělí večer na stadionu Lusail v Dauhá. Jejich možná poslední souboj v životě skončil lépe pro Cristiana Ronalda. Uruguayský kapitán Diego Godín, jako mnohokrát v minulosti, prohrál. Portugalsko díky dvěma gólům Fernandese porazilo Jihoameričany 2:0 a zajistilo si s předstihem postup do osmifinále MS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Portugalsko - UruguayVideo: Česká televize

 
Článek

Katar (Od našeho zvláštího zpravodaje) - Když se Ronaldo objevil na čtyřech obřích obrazovkách, jak vystupuje před stadionem z autobusu, přítomní portugalští fanoušci v hledišti spustili řev. O sedmdesát minut později si s Godínem podali v rolích kapitánů ruce a jejich 35. bitva před 85tisícovým kotlem překrásného Lusailu mohla začít.

První poločas měl navrch Godín. I Portugalci totiž hráli jen po šestnáctku, Ronaldo se zapojil pouze do pár akcí v poli. Nudu na stadionu rozčísl až bláznivý fanoušek, který zkraje druhé půle vnikl na trávník. Než ho ochranka zpacifikovala, uběhl dobrých 60 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Centr Fernandese zapadl do uruguayské brányVideo: Česká televize

Než si ho převzali policisté, přišel první úder Portugalců. Ronaldo si sběhl si na centr Fernandese, snažil se ho zasáhnout hlavou. V první chvíli vypadalo, že ho do uruguayské branky dostal on, nicméně gól byl připsán Fernandesovi.

Branku odnesl Godín, za kterého vyslal kouč Alonso do boje ofenzivního Pellistriho. V tom okamžiku byla velká nostalgie. Dost možná v ten moment skončily navždy souboje dvou titánů Ronalda s Godínem. Portugalci je 37 let, Jihoameričan je jen o rok mladší a od léta dohrává kariéru v Uruguayi. Ronaldo na nový klub čeká.

Včetně pondělního duelu strávili proti sobě na hřišti 48 hodin. Drtivou většinu času v rámci madridských derby - Ronaldo v dresu Realu, Godín za Atlétiko. Narazili na sebe i v Itálii. Godín hrál za Inter Milán a Cagliari proti Ronaldovu Juventusu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Uruguayec Maxi Gomez trefuje tyč portugalské brányVideo: Česká televize

Vzájemné střety měly většinou podobný průběh: Godín inkasoval žluté karty, Ronaldo střílel góly. Včetně pondělního duelu byl Godín svědkem pěti hattricků portugalského klenotu. Nikdy si nic nedarovali, jejich souboje byly třaskavé, plné emocí, tvrdých zákroků i záludností. Traduje se, že Ronaldo po španělském Superpoháru v roce 2014 dal Godínovi dokonce pěstí. V pondělí se žádná divočina nekonala. Svedli jen pár vzdušných soubojů, ve kterých kraloval Jihoameričan. Jako vítěz však odjížděl z Lusailu Ronaldo.

Ten sice den před úvodním duelem na šampionátu dostal vyhazov z Manchesteru United, jenže má na něj spíš pozitivní dopad. I na trénincích je nebývale usměvavý, uvolněný. Po oblíbeném bagu na tréninku skočil na záda stoperovi Pepemu, oba se tomu zasmáli. Důvod k radosti měli i po druhém triumfu v Kataru, který znamenal postup.

Reklama