Hlavní obsah

Sedni si a mlč! Katarský fanoušek uzemnil Ekvádorce, který zesměšňoval údajné uplácení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový světový šampionát v Kataru odstartoval v neděli zápasem domácího týmu s Ekvádorem (0:2). Zápas měl sledovat zaplněný stadion Bajt, jenže frustrovaní domácí fanoušci opouštěli svá místa již v prvním poločase. I tak ale bylo v hledišti rušno. Ekvádorští příznivci skandovali „My chceme pivo!“ a jeden z nich provokoval Katařany gestem, které symbolizovalo uplácení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Katar - EkvádorVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Krátce před startem šampionátu se objevily zprávy o údajném ovlivnění zápasu ze strany hostitelské země v její prospěch. Několik ekvádorských hráčů mělo být podplaceno katarskými šejky. Tuto informaci však vypustil do světa známý dezinformátor, a i tentokrát šlo o hoax.

Ekvádorci jasně přehráli Katařany 2:0, ale někteří fanoušci si neodpustili rýpnutí do této kauzy. Po sociálních sítích se začalo šířit video, které zachycuje jednoho fanouška v dresu Jihoameričanů, který po neuznaném gólu Ekvádorců gestem naznačuje mezi katarskými fanoušky uplácení. To jednoho z nich popíchlo.

„Sedni si a drž hubu!" rozhořčeně volal Katařan na provokatéra. Ostatní fanoušci se snažili oba aktéry hádky, která vypukla, uklidnit. Snaha byla úspěšná, a nakonec se oba fanoušci uklidnili a uzavřeli příměří.

„Vášeň někdy lidi rozčílí. Ale jsme tu kvůli sportu, sport lidi spojuje, jsme k sobě velmi přátelští, přeju Kataru jen to nejlepší. Je to krásné mistrovství a vy jste moc přátelští, miluju to," řekl ekvádorský fanoušek na videu se svým bývalým rivalem a nyní již zřejmě přítelem z Kataru.

Jihoameričané se v příštím zápase utkají v pátek s Nizozemskem, Katařané vyzvou Senegal.

Reklama