Hlavní obsah

Šéf fotbalistů Jablonce Pelta vyjádřil kouči Horejšovi navzdory čtrnáctému místu důvěru

Majitel fotbalového Jablonce Miroslav Pelta vyjádřil trenérovi Davidu Horejšovi navzdory 14. místu po podzimní části první ligy důvěru. Šéf severočeského celku není spokojený s dosavadními výsledky, předváděná hra ho ale těší. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš při zápase v Liberci.

Článek

Jablonečtí v minulé sezoně startovali ve skupině Evropské konferenční ligy, v nejvyšší soutěži ale překvapivě skončili ve skupině o záchranu. Nakonec obsadili 13. místo. Před touto sezonou se týmu ujal Horejš, jenže zlepšené výsledky se nedostavily. Severočeši jsou na první příčce znamenající záchranu, v domácím poháru navíc vypadli ve třetím kole s druholigovým Vyškovem.

"Trenér David Horejš má důvěru vedení. Aktuální umístění v tabulce není paralela s minulou sezonou. Již teď jsme dali stejný počet gólů jako za celou minulou sezonu," řekl sedmapadesátiletý Pelta.

"Jsem spokojený s předváděnou hrou. Je to změna oproti minulé sezoně, mužstvo má jasnou tvář a hráči vědí, co mají na hřišti dělat. Je potřeba vytěžit více z vypracovaných šancí," uvedl někdejší předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR).

Naopak není spokojený s výsledky. "Čtrnácté místo v tabulce není pro náš tým dostatečné. Na druhou stranu je liga vyrovnaná, takže pořád je o co hrát. Na jaře ale musí přijít zlepšení a musíme sbírat více bodů," řekl Pelta.

Jablonec je se sedmi červenými kartami nejtrestanějším mužstvem ligy. "Individuální chyby a neukázněnost hráčů nás srážely. Na tom musíme do jarní části zapracovat. Věřím, že budeme tabulkou stoupat nahoru," konstatoval Pelta.

Reklama