Hlavní obsah

Saúdská Arábie - Mexiko 1:2SESTŘIH: Krutá rána pro Mexiko! Ani výhra na postup nestačila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Martin 0 : 1
52. Chavez 0 : 2
90. Al Dawsari 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mexika v závěrečném zápase skupiny C porazili Saúdskou Arábii 2:1, ale osmifinále MS si nezahrají. Ve skupině získali čtyři body jako druzí Poláci, ale mají o jeden inkasovaný gól horší skóre. Saúdové končí se třemi body na poslední příčce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS: Saudská Arábie - MexikoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Mexičané se dostali do vedení krátce po změně stran, kdy se po rohovém kopu prosadil Henry Martín. O pět minut později se Luis Chávez trefil z přímého volného kopu ze 30 metrů přesně do šibenice. Mexičané potřebovali vstřelit ještě jeden gól k postupu, závěrečný tlak v něj ale nevyústil a naopak soupeř v nastavení zkorigoval skóre zásluhou kapitána Sálima Davsárího. Mexiko se při osmé účasti na MS za sebou poprvé neprobojovalo mezi nejlepších 16 týmů.

Mexičané mohli jít do vedení již ve čtvrté minutě, kdy na Uvaíse postupoval sám Vega, saúdský brankář ale dokázal v pádu střelu zneškodnit. Oba týmy hrozily zejména ze standardních situací, střela Kanúa z trestného kopu skončila pár decimetrů nad břevnem mexické branky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

V šesté minutě nastavení prvního dějství si vytvořila příležitost ke skórování Saúdská Arábie. Ghanám našel ve vápně centrem Hasana, jeho zakončení hlavou z kraje malého vápna se ale nevešlo mezi tři tyče a Ochoa nemusel zasahovat.

Změna skóre nastala dvě minuty po začátku druhé půle. Roh rozehraný na přední tyč prodloužil Montes a skvěle sehraný signál zakončil útočník Amériky Martín. Dvougólový náskok získali mexičtí fotbalisté zásluhou Cháveze, jenž proměnil přímý volný kop skvělou střelou do pravého horního rohu branky.

Z téměř totožné situace zakončoval Chávez znovu v 72. minutě, záložník Pachuky si tentokrát vybral levý horní roh a Uvaís musel předvést skvělý zákrok. Chávez v zápase zaznamenal devět střeleckých pokusů zpoza vápna, nejvíce v utkání na MS od roku 1970, kdy československý reprezentant Jozef Adamec vystřelil jedenáctkrát proti Anglii.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Míč po střele Henryho Martina končí v bráně Saúdské Arábie.

V závěru se Mexičané prosadili ještě jednou, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. V nastavení se svěřenci trenéra Martina soustředili pouze na útok, čehož využili Bahabrí a Sálim Davsárí, kteří rozebrali obranu Mexika, a kapitán Saúdů druhým gólem na turnaji stanovil konečné skóre.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina C (Lusail):
Saúdská Arábie - Mexiko 1:2 (0:0)
Branky: 90.+5 S. Davsárí - 47. Martín, 52. Chávez. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.) - Irrati (video, It.). ŽK: Šahrí, Hasan, Tambaktí, Madú, Amrí, Bahabrí - E. Álvarez. Diváci: 84.985.
Saúdská Arábie: Uvaís - Ghanám (88. Bahabrí), Amrí, Tambaktí, Buláihi (37. Šarahilí) - Buraikán, Hasan (46. Madú), Abdal Hamíd, S. Davsárí - Kanú, Šahrí (62. Abdal Abúd). Trenér: Renard.
Mexiko: Ochoa - Sánchez (86. K. Álvarez), Montes, Moreno, Gallardo - Pineda (77. Rodríguez), E. Álvarez (86. Funes Mori), Chávez - Lozano, Martín (77. Jiménez), Vega (46. Antuna). Trenér: Martino.
Souhrn středečního programu na MS v Kataru naleznete ZDE

Reklama