Hlavní obsah

Skolili obhájce zlata, přesto na MS končí. Tunisko na nás může být pyšné, hlásí zraněný střelec

Středu 30. listopadu 2022 si Tunisané zapíší do historie zlatým písmem. Fotbalisté totiž poprvé dokázali zdolat Francii, jejíž kolonií byli až do roku 1956. Radost z vítězství ale Afričanům kazí fakt, že ani zisk čtyř bodů jim nakonec nestačil k místence v osmifinále MS v Kataru.

Sestřih utkání MS Tunisko - FrancieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Samozřejmě panuje zklamání, že jsme ani se čtyřmi body nepostoupili. Ale proti Francii jsme zaslouženě vyhráli. Tunisko na nás může být pyšné," smutní hrdina duelu Vahbí Chazrí po triumfu nad obhájci světového zlata.

Jednatřicetiletý útočník francouzského Montpellieru se v 58. minutě zmocnil míče a chystal se vystřelit. Nakonec ale doběhl až do vápna a přízemní střelou k tyči vstřelil jedinou branku střetnutí. Při zakončení mu však do kotníku bolestivě zajel stoper Disasi a autor gólu s úsměvem na tváři i v bolestivých grimasách okamžitě střídal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gól Tunisana Nadera Ghandriho neplatil kvůli ofsajduVideo: Česká televize

Pro Tunisko se jedná o jediný zásah na turnaji. Přesto má na kontě čtyři body, jeden ukořistilo v bezbrankovém duelu s Dánskem. Klíčová se ukázala prohra 0:1 s Austrálií, která nakonec doprovodí z druhého místa Francii do osmifinále.

„Naše představení proti Austrálii bylo zklamáním, ale s Francií jsme do toho dali všechno, od nás opravdu bojovný výkon. Chtěli jsme získat vstupenku mezi šestnáct nejlepších, ale fotbal je prostě takový. Vždy je lepší spoléhat se jen na sebe. Rozhodně ale nemusíme odcházet zadním východem," připomněl fakt, že pokud by Australané hráli s Dánskem nerozhodně, šel by dál právě jeho tým.

Tunisané nepostoupili ze skupiny ani na šestý pokus. Před začátkem zápasu navíc během francouzské hymny zněl z jejich z tábora fanoušků pískot. Duel pak ve druhém poločase narušil divák, jenž vběhl s palestinskou vlajkou na hřiště. Na trávníku ho dostihli pořadatelé a vyvedli ho.

Reklama