Hlavní obsah

Strach o Neymara. Brazilská hvězda má poraněný kotník a není jasné, jestli si ještě zahraje na MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpajdal ze hřiště, na lavičce vypadal zničeně, do očí se mu draly slzy. Sundal si i kopačku, takže bylo vidět, jak moc oteklý pravý kotník má. Brazilský driblér Neymar střídal v úvodním zápase na fotbalovém mistrovství světa proti Srbsku v 80. minutě kvůli zranění. Je otázka, co s ním bude dál. Po dobrém vstupu do turnaje a výhře 2:0 je tohle pro Brazilce mrzutá zpráva.

Foto: LAURENT GILLIERON, ČTK/AP

Brazilec Neymar utrpěl na mistrovství světa v zápase proti Srbsku zranění kotníku.

Článek

Neymara zastínil Richarlison, který se postaral o oba góly. A zvláště ten druhý byl fenomenální. Ovšem i tak je pro Brazilce hvězda z Paris Saint-Germain moc důležitá. Srbové třicetiletého hráče důrazně atakovali, jeden střet bolel víc než jiné.

Srbský obránce Nikola Milenkovič v jednom skluzu trefil i Neymarovu pravou nohu. Bylo zle. Brazilská opora deset minut před koncem střídala a smutně pak sledovala, jak spoluhráči dokráčeli k výhře. Neymar má podvrtnutý kotník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Brazílie - SrbskoVideo: Česká televize

Co bude dál? Zvládne na šampionátu pokračovat? „Okamžitě jsme zahájili léčbu, ale pro lepší posouzení situace musíme počkat čtyřiadvacet hodin. Nic jiného plánovat nemůžeme. Můžeme jen počkat a nedávat předčasné komentáře," prohlásil na tiskové konferenci lékař brazilského týmu Rodrigo Lasmar.

„Jsme přesvědčeni o tom, že Neymar na mistrovství světa ještě hrát bude," zadoufal pak trenér Brazilců Tite. Jeho soubor čeká další utkání ve skupině v pondělí proti Švýcarsku.

Reklama