Hlavní obsah

Syn slavného novináře, švagr legendy NBA. Soupiska Švédů na baráž nabízí zajímavé příběhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér švédských fotbalistů Janne Andersson při skládání nominace pro čtvrteční baráž o MS 2022 s českým týmem neváhal sáhnout do exotických soutěží. Z čínské ligy vybral Marcuse Danielssona, ze Saúdské Arábie povolal Robina Quaisona. Viktor Claesson je dokonce bez angažmá. V týmu Švédů najdeme i další hráče se zajímavou historií. Více v článku a další zajímavosti najdete ve videu z pořadu Přímák.

Zajímavosti z nominace Švédů (pozn. příspěvek byl vytvořen před omluvením Jiřího Pavlenky).Video: Dominik Hejbal

 
Článek

Švédům nechybí v nominaci křídelník Viktor Claesson, přestože je momentálně bez angažmá a poslední zápas odehrál 12. prosince. Po zahájení války na Ukrajině však ukončil smlouvu s ruským Krasnodarem a vyhnul se tak problémům s cestováním na reprezentační srazy, s nimiž se potýká například Čech Jan Kuchta.

Pozornosti fotbalových fanoušků by jistě neměl uniknout ani Dejan Kulusevski. Syn makedonských imigrantů aktuálně hostuje z Juventusu v Tottenhamu, kde se záhy zařadil mezi opory mužstva.

3. díl pořadu Přímák

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Za zmínku stojí i další rodinné vazby švédských reprezentantů. Jedničkou v bráně je Robin Olsen, ten má přitom oba rodiče Dány a sám se narodil v Malmö, tedy jen přes most od své původní vlasti. Olsen patří AS Řím, ale poslední dvě sezony putuje po hostováních. Aktuálně je v Aston Ville, kde je ovšem jen náhradníkem.

V nominaci neschází levý bek Martin Olsson, ten si zahrál za Blackburn v Premier League po boku svého dvojčete Marcuse, který však nastoupil za národní tým naposledy před 10 lety. Švagrem dvojčat Olssonových je legendární basketbalista Dirk Nowitzki.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dirk Nowitzki (@swish41)

Slavnou podporu bude mít také záložník Albin Ekdal, jehož otcem je věhlasný televizní moderátor, redaktor novin a držitel prestižní žurnalistické ceny Lennart Ekdal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Uppsala Praoar! (@praosamordnaren)

Bo Svanberg, otec Mattiase Svanberga, byl pro změnu úspěšným hokejistou. Dokonce jej draftoval Detroit, ale do NHL se nakonec nepodíval.

A především musíme upozornit na hráče, který poslední dobou poutá skutečně velkou pozornost. Řeč je o 19letém Anthony Elangovi, jenž je nominován vůbec poprvé. Vrstevník Adama Hložka se čerstvě prosazuje do základní sestavy Manchesteru United. Jedná se o syna kamerunského reprezentanta Josepha Elangy, který se jako náhradník podíval i na mistrovství světa 1998, než odešel do švédské ligy.

Reklama

Související témata: