Hlavní obsah

Třaskavý duel elitních forvardů. Lewandowski a Messi proti sobě a o všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou ofenzivními hvězdami světového fotbalu a historicky nejlepšími střelci svých národních týmů. Polák Robert Lewandowski a Argentinec Lionel Messi už proti sobě stáli jako soupeři mnohokrát a další důležitý střet je čeká ve středu od 20:00 na MS v Kataru. Možná překvapivě jsou na tom před posledním duelem ve skupině lépe Evropané.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Polský útočník Robert Lewandowski v duelu proti Saúdské Arábii.

Článek

„Výhrou nad Mexikem pro nás začal nový turnaj. Uklidní nás to, abychom se ještě lépe připravili," říká sedminásobný držitel Zlatého míče Messi, jenž vstřelil na světových šampionátech již osm branek, stejně jako legendární Diego Maradona.

Lewandowski Zlatý míč nemá, na mundialu se prosadil zatím jen jednou. Stejně jako Messi je však pro útok svého týmu naprosto klíčový.

Přímák EXTRA s Karlem PoborskýmVideo: Sport.cz

Aby měla Argentina jistý postup, musí zvítězit. Polákům stačí remíza. „Musíme předvést trpělivý výkon, podobně jako proti Saúdské Arábii. Bude to hodně těžký zápas," uvědomuje si Lewandowski.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Polsko - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

Obě ikony spojuje zejména jeden klub – Barcelona. Pětatřicetiletý Messi v ní strávil 21 let, v Katalánsku se stal legendou. Od léta 2021 však působí ve francouzském PSG. Jeho místo ve španělském celku zaujal před aktuální sezonou o rok mladší Lewandowski, dříve opora Bayernu Mnichov.

Současný kanonýr Blaugranas může polský národní tým dovést do vyřazovací fáze poprvé od roku 1986. Podle bývalého českého reprezentanta a hráče Manchesteru United Karla Poborského si ale tři body připíše soupeř.

„Z Lewandowského to po vstřelené brance proti Saúdské Arábii samozřejmě spadlo, bylo vidět, jak s ním cloumají emoce. Je to jasný vůdce Polska, přesto více věřím Jihoameričanům," vysvětlujev pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - MexikoVideo: Česká televize

Poborský dokonce očekává, že pro Argentinu bude souboj s aktuálním lídrem skupiny C zatím nejlehčí. „Poláci jsou klasické evropské mužstvo. Jihoameričané dostanou více prostoru, budou více na míči," odhaduje 50letý účastník MS 2006, jenž se může pyšnit 119 starty za českou seniorskou reprezentaci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články