Hlavní obsah

U japonských fotbalistů se poprvé nebude po MS měnit trenér

Hadžime Morijasu zůstane po osmifinálové účasti na mistrovství světa v Kataru trenérem japonské fotbalové reprezentace. Podle agentury Kjodo zbývá stvrdit jeho setrvání na zasedání národní federace JFA a bude to vůbec poprvé, co kouč "Modrých samurajů" po MS zůstane ve funkci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - ŠpanělskoVideo: Česká televize

 
Článek

Před turnajem v Kataru plánovala technická komise japonského svazu sestavit seznam kandidátů na trenérský post a k hlavním adeptům měl patřit Argentinec Marcelo Bielsa. Poté co ale Japonci na šampionátu vždy po obratu porazili 2:1 Němce i Španěly a vyhráli skupinu E, rozhodla JFA ponechat funkci čtyřiapadesátiletému Morijasuovi.

Japonský tým, který na MS startoval posedmé za sebou, poté podlehl v osmifinále Chorvatsku po penaltovém rozstřelu a nesplnil cíl v podobě premiérové účasti ve čtvrtfinále. Vedení JFA ale Morijasu, bývalý reprezentační záložník a jako trenér trojnásobný šampion s celkem Sanfrecce Hirošima, přesvědčil o svých kvalitách. Reprezentaci vede od roku 2018, kdy po MS v Rusku nahradil Akiru Nišina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

Reklama