Hlavní obsah

Výstup ve studiu, Straka zpucoval Borhyovou s Korantengem. Na první dobrou...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční dialog moderátorů ve studiu skončil dříve, než se pořádně rozběhl. Rázně do něj totiž vstoupil fotbalový trenér František Straka. Lucii Borhyové s Reyem Korantengem udělil pár jasných pokynů a začalo se znovu. Konflikt? Kdepak. Populární kouč si poprvé zkusil roli herce a jako televizní expert se zapojil do propagace mistrovství světa v Kataru, které bude Nova poprvé v historii vysílat. Získala sublicenci od České televize.

Trenér František Straka školí televizní moderátoryVideo: TV Nova

 
Článek

Muž všestranných aktivit dal pověstné srdíčko a emoce i do své první hrané scénky.

„V první řadě musím poděkovat Lucii s Reyem. Natáčení jsem si hodně užíval. Když mi rejža řekl, co a jak, byl jsem hozený do vody. Člověk je meganervózní, když něco dělá poprvé," culí se František Straka, který pro Sport.cz komentuje dění v německé bundeslize.

„Ba ne, František zvládl scénku v klípku na první dobrou," chválí trenéra moderátor Štěpán Sokol.

Foto: TV Nova

František Straka a Roman Bednář ve studiu, dalšími televizními experty pro MS v Kataru budou Jan Koller, Martin Jiránek a Horst Siegl.

Nova odvysílá z fotbalového šampionátu v Kataru 32 zápasů. Z toho 18 utkání nabídne exkluzivně a 14 bude sdílet s Českou televizí, která jí část licenčních práv přeprodala.

„Oceňuji, že jednání s ČT byla korektní a velmi rychlá. Podmínkou bylo vysílání na volně šiřitelných kanálech," poznamenává Klára Brachtlová, generální ředitelka TV Nova.

Ivan Hašek si užil v roli kouče libanonské reprezentace zápasy na stadionech, kde se bude hrát MS v Kataru. Co řekl v pořadu Přímák?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Turnaj proběhne od 20. listopadu do 18. prosince. Nova bude zápasy vysílat převážně na stanici Nova Action. Všechna utkání budou rovněž na internetové platformě Voyo. Úvodní a závěrečný ceremoniál a utkání o medaile odvysílá kanál Nova.

Televize také každý večer nabídne Magazín MS. „Chceme mít studia s přesahem, ukázat fotbal nejen jako sport, ale i společenskou událost. Budeme mít štáb i přímo v Kataru," avizuje šéfkomentátor Milan Štěrba.

Česká televize se rozhodla část práv na přenosy z MS odprodat kvůli úsporám. Jen kanál ČT sport by měl díky omezení nákupu práv a odprodeji již získaných ušetřit 80 milionů korun. ČT bude vedle 14 zápasů s Novou vysílat na ČT sport z Kataru 32 utkání.

Reklama