Hlavní obsah

Zabíjejí naše ženy a děti, zaslouží tvrdší trest! Ukrajinský kouč apeluje na UEFA

Ukrajinská fotbalová reprezentace se poprvé po ruské invazi sešla na soustředění ve Slovinsku, aby se připravila na kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa v Kataru, který odehraje prvního června proti Skotsku. Kouč Oleksandr Petrakov se při té příležitosti vyjádřil k trestu pro ruské kluby od UEFA, který mu přijde nedostatečný.

Foto: @ZoryaLondonsk, Twitter

Kouč ukrajinské fotbalové reprezentace Oleksandr Petrakov.

Článek

Mezinárodní fotbalová federace FIFA i evropská unie UEFA vyřadily ruské fotbalové kluby i reprezentace z mezinárodních soutěží. Rusko se tedy například nezúčastní mistrovství světa v Kataru a žádný ruský klub nemůže po dobu jednoho roku soutěžit v Lize mistrů, Evropské lize nebo Konferenční lize.

Rusko mělo zájem o pořadatelství evropského šampionátu v letech 2028 a 2032, což je podle UEFA nemyslitelné. Přesto má kouč ukrajinské fotbalové reprezentace k uděleným trestům výhrady. „Podle mého názoru by měly být kluby zakázány minimálně na pět let. Jeden rok nestačí," řekl Petrakov.

Pokud nezastavíme jejich agresi, přijdou do jiných částí Evropy. Není to mírumilovný národ, takže ve sportu by za to měli platit," varuje před možnou pokračující agresí. „Zabíjejí naše ženy, děti a ničí naše města, nemají žádné právo soutěžit ve sportu," uvedl 64letý kouč.

Reklama

Související témata: