Hlavní obsah

Navrátilec Provod: Venkovní ztráty? Soupeři dávají góly roku. Je neuvěřitelné, jak to trefují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V posledních sezónách bohužel častěji marodí než hraje. Lukáš Provod se po další zdravotními trabli vynucené pauze představil v soutěžním utkání poprvé od 18. února a odehrál celý druhý poločas ligového utkání Slavie s Mladou Boleslaví (1:1). Ani on nedokázal sešívané vytrhnout z mizérie na hřištích soupeře, kde úřadující vicemistr již čtyři kola v řadě nedokázal naplno bodovat. Snad se už ale definitivně vrátil na trávník na delší dobu. Pokud jej tedy nepřibrzdí nějaká další obtíž… „Nechci to zakřiknout, ale věřím tomu, že mi tělo umožní vrátit se do formy, v jaké jsem byl,“ doufá záložník, který během svých nejlepších dní patřil i do reprezentačního výběru Jaroslava Šilhavého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha během utkání 26. kola Fortuna ligy.

Článek

Opět se vám nepodařilo venku zvítězit. Jak jste viděl průběh utkání?

Do zápasu jsme nevstoupili dobře, prohrávat venku není jednoduché. Kluci ale výborně zareagovali a Christos Zafeiris dal hezký gól a potvrdil svoji formu. Kdybych pak měl hodnotit druhou půli, jíž jsem byl součástí, tak bych řekl, že jsme do ní vstoupili dobře. Boleslav jsme v podstatě do ničeho nepouštěli. Měli jsme si ale vytvořil více nebezpečných situací, závarů a být efektivnější.

Chyběl vám ke vstřelení vítězné branky například důraz?

Nevím úplně, jestli důraz. Proti Boleslavi je to složité, vzadu má velké a silné hráče. Snažili jsme se tam dostat centrovanými míči, příkladná byla akce, při které jsme dali gól z ofsajdu. Ze stran jsme soupeře přečíslovali, kdybychom si podobných situací vytvořili více, šance na skórování by byla větší.

Mají vaše poslední ztráty na hřištích soupeře nějakého společného jmenovatele?

Tak to úplně není, ty zápasy jsou pokaždé něčím specifické. Bavili jsme se v šatně o tom, že góly, které dostáváme, jsou góly roku. Je neuvěřitelné, jak to hráči soupeře trefují, takhle jsme je skórovat nikdy neviděli. To je možná ten společný jmenovatel, ale nesnažím se nijak vymlouvat, takové zápasy musíme stejně zvládat.

Netrpíte nějakým psychickým blokem z venkovních duelů?

Ne, to vůbec. Nic psychického to není. Když se podíváme na trávník a stadion doma, nějaký faktor to určitě je, tam se nám hraje dobře. Podmínky nejsou vždycky stejné, my ale musíme vyhrávat ve venkovních zápasech. Doma dominujeme daleko více, naše utkání musíme ale zvládat, ať už probíhají jakkoliv.

Jak se cítíte po zdravotní stránce?

Nechci to zakřiknout, už jsem několikrát říkal, že se cítím dobře a pak něco přišlo. Věřím, že mi tělo umožní vrátit se do formy, v jaké jsem byl, ať už fyzické, nebo fotbalové a odehraji více než jeden nebo dva zápasy.

Bylo pro vás poslední období plné potíží, které vám nedovolovaly nastoupit, nejtěžším v kariéře?

Určitě ano. Mám za sebou dvě těžká zranění, kotníku a kolene, kde byla jasně stanovena délka rekonvalescence. Pak jsem se vždycky vrátil, ale opět jsem vypadl, i když někdy jsem za to nemohl. Naposledy jsem si poranil kotník po srážce na tréninku, to člověk neovlivní. Jsem ale hráč, který si to dokáže vyhodnotit a ze zkušeností se poučit. Za poslední rok a půl jsem se v hlavě neskutečně posunul. Věřím, že mi to pomůže do budoucna v kariéře k tomu, abych případná zranění překonával jednodušeji, když už vím, že jsou součástí fotbalu.

Reklama

  0 : 0 Real Madrid - Bayern 0 : 0 36. min Živě
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.