Hlavní obsah

O postupu nepochybuji, hlásí Rada. Vždyť na EURO už se dnes dostane každý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčové boje se blíží. Fotbalovou reprezentaci čekají nejdůležitější zápasy roku, v Polsku (17.11.) a doma proti Moldavsku (20.11.) bude hrát o vstupenku na mistrovství Evropy 2024 v Německu. A naštěstí má vše ve svých rukou. „Jsem přesvědčený, že postoupíme,“ prohlásil v pořadu Přímák na Sport.cz Petr Rada, bývalý kouč národního týmu.

Postupové vyhlídky reprezentace. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Z dvou zápasů, které máme, určitě jeden zvládneme. Ideálně oba, aby se situace trošku uklidnila. Ani procentem neuvažuji o tom, že bychom postoupit neměli,“ doplnil současný vůdce lavičky pražské Dukly. „Nehledě na to, že se ještě ze třetího místa hraje baráž.“

Postupová matematika je ale pro účastníky baráže poměrně zamotaná. To, které výběry se do ní podívají, totiž určuje souhrnná tabulka posledního ročníku Ligy národů. „Tam jsme byli jedni z nejvýše postavených, takže bychom měli o to lepšího soupeře,“ přiblížil podrobnosti Jiří Lizec, fotbalový redaktor webu Sport.cz.

„Na EURO je čtyřiadvacet týmů,“ pokračoval Lizec, načež jej Rada přerušil. „Dneska už postupuje každý,“ s humorem pravil 65letý trenér. Nový formát šampionátu je totiž, oproti předchozímu o šestnácti účastnících, o dost přívětivější. Což by českému výběru mohlo hrát do noty, pokud nezvládne ani jedno z nadcházejících střetnutí.

„Nepostoupit by byla obrovská sportovní tragédie,“ uvědomuje si Lizec. V ideálním světě si přitom parta Jaroslava Šilhavého může účast na EURO zajistit již v Polsku. Stačí na horké půdě zvítězit a spoléhat na to, že v dalším duelu skupiny Moldavsko ztratí body s Albánií. Teoreticky ale stačí také Moldavsko pouze ve druhém zápase srazu porazit, nehledě na ostatní výsledky.

Ve hře je také scénář dvou remíz. „To bychom ale museli doufat, že Moldavsko nějakým výrazným způsobem nepřestřílí Albánii. Což se, na druhou stranu, úplně očekávat nedá. Takže šance Čechů jsou opravdu obrovské,“ uzavřel moderátor pořadu Filip Lejček.

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.